ÇÖZÜLDÜ Bakım Onarım Sipariş Numarası İle Satın Alma Talebi Takibi

Konu Kategorisi
  1. Plant Maintenance (PM)
Kullanıcı Değerlendirmesi
5.00 Oylama

RECEP ULUDAG

Kayıtlı Üye
Kullandığınız SAP Modülleri
  1. SAP MM
  2. SAP PP
  3. SAP CO
  4. SAP QM
  5. SAP PS
  6. SAP WM
  7. SAP ABAP
Katılım Bölgesi
  1. Bursa
Merhaba.
Bakım onarım sipariş numarası ile satın alma talep numaralarını raporlamam mümkün müdür?
IW37 Bakım onarım siparişleri üzerinden oluşturulan satın alma talep numaralarını toplu görebileceğim kod hangisidir.
ME5A kullanarak satın alma talep ve siparişlerine ulaşabiliyorum fakat raporda bakım onarım siparişleri görülmediği için eşleştirme yapamıyorum.

Desteğiniz için teşekkürler.

Övünç DİNÇ

Çözüm Ekibi
Kayıtlı Üye
Web Sitesi
sapforo.com
  1. SAP MM
  2. SAP PP
  3. SAP FI
  4. SAP QM
Katılım Bölgesi
  1. İzmir
Merhaba.
Bakım onarım sipariş numarası ile satın alma talep numaralarını raporlamam mümkün müdür?
IW37 Bakım onarım siparişleri üzerinden oluşturulan satın alma talep numaralarını toplu görebileceğim kod hangisidir.
ME5A kullanarak satın alma talep ve siparişlerine ulaşabiliyorum fakat raporda bakım onarım siparişleri görülmediği için eşleştirme yapamıyorum.

Desteğiniz için teşekkürler.

Merhabalar,
TCode: IW12 ile deneyebilir misiniz?
Taleplerinizi karşılamaz ise Z li bir tablo oluşturmanız gerekebilir.
İyi çalışmalar.

1538160647509.png

RECEP ULUDAG

Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP PP
  3. SAP CO
  4. SAP QM
  5. SAP PS
  6. SAP WM
  7. SAP ABAP
Katılım Bölgesi
  1. Bursa
Merhaba.
Raporu sekmeli olarak görüntüleye bildim fakat Excel'e aktarma fonksiyonu deaktif görülüyor.
Dışarı alma konusunda ne yapmamı önerirsiniz?

1538205085757.png

1538204568572.png

Övünç DİNÇ

Çözüm Ekibi
Kayıtlı Üye
Web Sitesi
sapforo.com
  1. SAP MM
  2. SAP PP
  3. SAP FI
  4. SAP QM
Katılım Bölgesi
  1. İzmir
İlk fırsatta yanıtlayacağım, ama bu yapılandırmayı siz değil size yetki veren kullanıcının yapması gerekir.

Anarchx

Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP QM
Katılım Bölgesi
  1. Kocaeli
Merhaba,
Satın alma talebinin içinde ilgili işin haricinde bir talep olabileceği için hali hazırda bunu getirmeyi uygun görmüyor sanırım Sap. Eğer işinize yararsa çok basit bir şekilde sipariş numarası ile satın alma sipariş numarası raporu çekebilirsiniz. Sanırım ufak bir geliştirme ile otomatik olarak yanına talep numarası da eklenebilir, ya da (hiç onaylamasam da) bir sat ve sas raporu alarak düşey ara ile eşleştirme yapabilirsiniz. Övünç Bey yoğun olduğundan araya gireyim dedim umarım yanlış anlaşılmam :) Onun cevabını bende merakla bekliyorum.

Övünç DİNÇ

Çözüm Ekibi
Kayıtlı Üye
Web Sitesi
sapforo.com
  1. SAP MM
  2. SAP PP
  3. SAP FI
  4. SAP QM
Katılım Bölgesi
  1. İzmir
Onun cevabını bende merakla bekliyorum.

Bende merak ediyorum demek istedim bir an :)...

Hesap atama yoluyla PO'lara bağlı PM Emirleri için PO ve İşlevsel konum arasında bağlantı yoktur, ancak PO'lar ve PM siparişleri arasında bağlantı vardır. Bu şu demek olur aslında ME2K bile ufak bir değişiklikle kullanılabilir.

@RECEP ULUDAG sorusu şu şekildeydi,

Satın alma talep ve siparişlerine ulaşabiliyorum fakat raporda bakım onarım siparişleri görülmediği için eşleştirme yapamıyorum

Bize istediği raporu dışarı alacağından bahsetmedi diye yazarak geçiştirir mişim?
Bu sorun yapılandırma izinlerinden kaynaklı: Exporting data to Excel - XML to the rescue - ABAP Development - SCN Wiki

Malesef günlük olarak sorulara bazen yanıt vermem mümkün olamıyor, ümit ediyorum ki Türkiye'de eşi benzeri olmayan böyle bir destek sitesi için kullanıcılarda vakit buldukça destek verir ki gelişir hepimize faydalı olur.

SAP Uzmanlarının her konuda ABAP uzmanları gibi mucizevi dokunuşlar yaratması bazen mümkün olmuyor :) fakat ECC6 ile gerekli alanları IW37N'e eklemek için BADI'leri kullanabilirsiniz.

Gelelim Recep Bey'in yanıtına,

IW37 sizinde dediğiniz gibi talebiniz için yeterli olmaz IW37N ile belki başka bir ekranı birleştirmeniz rapor oluşturmanızı sağlayabilir.

Buna benzer çalışmalar için: SAP PM Services Delivery Reports

Rapor olarak dışarıya alabileceğimiz diğer ekranlarda neler var?
Neler denenebilir bir sıralayalım,

• IWBK
  • SQ01, SQ02 & SQ03 üzerinden VBFA, VBAK, VBAP, LIKP, LIPS, VBRK, VBRP tablolarını kullanarak dilediğiniz raporu kolayca oluşturabilirsiniz.
  • SAP Pm üzerinde pek bilinmesede aslında standart bir rapor vardır ama erişime açık olmayabilir : TCode S_ALR_87014387
Ek olarak, IW12 üzerinde yer alan bilgilerle yeni bir Z_ li tablo yapmak isterseniz ABAP editör ile RIBELF20 içeriğini kopyalamanız yeterli olur.

1538508345398.png

Ek çözüm gerekirse lütfen soru sormaktan-cevap yazmaktan çekinmeyin deneyimlerinizi paylaşın bazen küçük bir cevap büyük araştırmalarla bulunmayacak kaynaklar içerir.

Saygılar.

Övünç DİNÇ

Anarchx

Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP QM
Katılım Bölgesi
  1. Kocaeli
"Kıl" anahtar kullanıcı olarak genelde böyle sorulara "sanane" raporu çekiyorum, etkili oluyor. :)

Şaka bir yana; Övünç Bey yabancı dili olmayan benim gibi kişilerin bu bilgilere ulaşabilmesi gerçekten imkansız. Seçkin eğitim kurumlarında bile pm eğitimi istediğimde o nedir şeklinde tepki aldığımı da hesaba katarsak çölün ortasına bırakılmış oluyoruz. Benim şansım ise modül kurulumunda sorumlu olarak atanmam. Bu sayede son kullanıcı olarak bir tık ilerisini görmüş oldum, daha yoğun yüz yüze canlı bir eğitim aldım. Teknik açıdan çok fazla bilgim olmasa da kullanım açısından elimden geldiğince buralarda olacağım. Bu imkanı bize sağladığınız için ayrıca teşekkür ederim.

Benim yakın çözümüm
ilgili siparişleri listeledikten sonra;
siparişlerin tamamı seçili hale getirilip üst menüden ortam/mal hareketleri

1538547785935.png

açılan listede malzeme stünu boş filtrelenir;

1538547865616.png

elimizde sadece satınalma talepleri kalır, ancak talep numaraları değilde sas numaraları görünür. umarım işinize yarar.

1538547981497.png

Ekli dosyalar

• 1538547840410.png
    1538547840410.png
    19 KB · Görüntüleme: 588

Övünç DİNÇ

Çözüm Ekibi
Kayıtlı Üye
Web Sitesi
sapforo.com
  1. SAP MM
  2. SAP PP
  3. SAP FI
  4. SAP QM
Katılım Bölgesi
  1. İzmir
@Anarchx konuya olan desteğiniz ve güzel yorularınız için ben teşekkür ederim.
Hepimizin amacı ve hedefi belli iş sürecinde daha verimli olması adına bilgi edinebilmek ve sistemi bu amaçla daha etkin kullanabilmek.

Bu hafta kapsamlı özel bir raporu ABAP Editörde düzenleyeceğim kodlarını burada sizlerle paylaşırım sizlerde sisteminize ekletirsiniz.
Kolayca TCode bağlantısı yaparak kullanmanız ve kullanıcılarla buluşturmanız mümkün.

Tüm arkadaşlara iyi çalışmalar.