Onun cevabını bende merakla bekliyorum.
Bende merak ediyorum demek istedim bir an
...
Hesap atama yoluyla PO'lara bağlı PM Emirleri için PO ve İşlevsel konum arasında bağlantı yoktur, ancak PO'lar ve PM siparişleri arasında bağlantı vardır. Bu şu demek olur aslında
ME2K
bile ufak bir değişiklikle kullanılabilir.
@RECEP ULUDAG sorusu şu şekildeydi,
Satın alma talep ve siparişlerine ulaşabiliyorum fakat raporda bakım onarım siparişleri görülmediği için eşleştirme yapamıyorum
Bize istediği raporu dışarı alacağından bahsetmedi diye yazarak geçiştirir mişim?
Bu sorun yapılandırma izinlerinden kaynaklı:
Exporting data to Excel - XML to the rescue - ABAP Development - SCN Wiki
Malesef günlük olarak sorulara bazen yanıt vermem mümkün olamıyor, ümit ediyorum ki Türkiye'de eşi benzeri olmayan böyle bir destek sitesi için kullanıcılarda vakit buldukça destek verir ki gelişir hepimize faydalı olur.
SAP Uzmanlarının her konuda ABAP uzmanları gibi mucizevi dokunuşlar yaratması bazen mümkün olmuyor
fakat ECC6 ile gerekli alanları IW37N'e eklemek için BADI'leri kullanabilirsiniz.
Gelelim Recep Bey'in yanıtına,
IW37
sizinde dediğiniz gibi talebiniz için yeterli olmaz
IW37N
ile belki başka bir ekranı birleştirmeniz rapor oluşturmanızı sağlayabilir.
Buna benzer çalışmalar için:
SAP PM Services Delivery Reports
Rapor olarak dışarıya alabileceğimiz diğer ekranlarda neler var?
Neler denenebilir bir sıralayalım,
IWBK
SQ01, SQ02 & SQ03
üzerinden VBFA, VBAK, VBAP, LIKP, LIPS, VBRK, VBRP tablolarını kullanarak dilediğiniz raporu kolayca oluşturabilirsiniz.
- SAP Pm üzerinde pek bilinmesede aslında standart bir rapor vardır ama erişime açık olmayabilir : TCode
S_ALR_87014387
Ek olarak, IW12 üzerinde yer alan bilgilerle yeni bir Z_ li tablo yapmak isterseniz ABAP editör ile RIBELF20 içeriğini kopyalamanız yeterli olur.
Ek çözüm gerekirse lütfen soru sormaktan-cevap yazmaktan çekinmeyin deneyimlerinizi paylaşın bazen küçük bir cevap büyük araştırmalarla bulunmayacak kaynaklar içerir.
Saygılar.
Övünç DİNÇ