Belli tablolara izin verme

incsoft

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar sap de raporlama yapabilmek için odbc kullanmak istiyorum ancak tüm alan ve mödüllere erişim olacağı için yetki verilmiyor. Sap de belirtilen modül ve alanlara sadece odbc yetkisi verilebilmesi mümkünmüdür? Örneğin sadece üretim ve depo modülüne erişim sağlamak için odbc de gerekli olan tablolara izin verilmesi gerekmektedir.

CEMOKA

Çözüm Ekibi
Kayıtlı Üye
Kullandığınız SAP Modülleri
  1. SAP MM
  2. SAP CO
  3. SAP FI
  4. SAP SD
  5. SAP ABAP
Katılım Bölgesi
  1. İstanbul
Merhaba incsoft,

uzun zamandır benzer konularda yazıyorsun, ama sanırım bir cevap bulamıyorsun, Çünkü SAP databaselere harici olarak erişim izni verildiğini sanmıyorum, Tablolara sap gui ile sap içinden erişim sağlayabilirsin. Kendi IT niz ile konuş istersen ama yüzde 99 durum böyledir. BI çözümleri araştırırken karşıma çıkan bir sorun bu. Qlik gibi Harici raporlama sistemleri ile bağlantı kurmaya çalışıyorum. Bana söyledikleri Sap'nin kurulu olduğu Oracle database ile iletişim kurabilmek için SAP'ye sap connecter bedeli ödemek gerekiyor. Bedeli ise nerdeyse o programın lisans bedeli kadar. İnteractive excel, Sap Query veye SAP nin çözümleri Analytics Cloud, SAP BW ve BI çözümlerini araştırmalısın, Şirketinizin lisansı varsa bu ürünleri aktiv edip kullanabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalıştım. Umarım bir çözüme ulaşırsın.