- Web Sitesi
- sapforo.com
- Kullandığınız SAP Modülleri
-
- SAP MM
- SAP PP
- SAP FI
- SAP QM
- Katılım Bölgesi
-
- İzmir
Workbench işlemi, yönlendirme ve BOM'daki hemen hemen her şeyi değiştirmek için kullanılabilir. Bu işlemin bilinmesi, çoğu zaman sizin rutinlerinizi ve BOM'lerinizi güncellemek için bir ABAP kodu yazmanızı önler.
Bu işlemi kullanmak için Engineering Workbench Yönetimi'nin gerekli olmadığını unutmayın.
Bu örnekte, işlemlerin standart değerlerine odaklanacağım. Ama yine de, hemen hemen her şey Workbench ile SAP sisteminde kolayca değiştirilebilir.
Kolay anlaşılabilmesi adına bu örnekte BOM listesi üzerinde toplu değişiklikleri ele alacağız.
TCode: CEWB
SAP KNOWLEDGE
Working with the Engineering Workbench
Karşılama ekranımız,
Özelleştirmede önceden tanımlanmış çalışma alanlarına sahip olabilirsiniz.
Eğer yoksa bunları oluşturabilir yada sistem üzerinde standart olarak gelenler kullanabilirsiniz.
STANDART:
SAP_BOM Focus: BOM header
SAP_ITEM Focus: BOM item
SAP_TASK Focus: Header (routing)
SAP_OPERATION Focus: Operation (routing)
Ben BOM üzerinde değişiklik yapacağım,
Örneğin, işletme tarafından, yönlendirme başlığında veya farklı olabilecek malzeme atamasında seçim yapabilirsiniz.
Detaylı seçim ölçütlerinde, yönlendirme alanındaki hemen hemen her alanı seçebilirsiniz. Ama bu seçime dikkat etmelisiniz, oldukça karmaşık, bu yüzden ekstra operasyonlar seçebilir veya yarısını kaçırabilirsiniz.
Bu yüzden tavsiyem, herhangi bir değişiklik yapmadan önce her zaman seçmiş olduğunuz şeyi kontrol etmek olacaktır.
Daha sonra “Görev listesi yükle” ye basıldığında, sistem seçim kriterlerinize karşılık gelen işlemi seçecektir.
Ben bir bitmiş ürün (FERT) seçerek üretim tesisindeki bir malzemeye atandığı tüm operasyonları seçtim.
Peki ya sonra ?
Burada hangi sütunu değiştirmek istediğimi ve hangi işlemi değiştirmek istediğimi seçmem gerekiyor.
Örneğin: Ana Ürün Ağacı,
Toplu bir değişiklik için Ekler alanından sistemi seçimleri tamamlayarak işlemi yürütün.
Sistem toplu değişiklik için bizden "Değişiklik no" istiyor.
Daha önceden oluşturduğunuz numaranız varsa kullanın yoksa,
CC01 ile bir değişiklik no kaydını oluşturun.
Daha sonra örneğin,
Kütle Değişimi ekranında tüm işlem için yeni bir değer tanımlayabilirim, sadece Y değeri için X değerini değiştirmeyi seçebilirim. Veya bir formül de kullanabilirim.
Bu tamamen size kalmış bir seçenek.
% 5 azaltmak için bir formül kullanacağım. “Formül” tuşunu seçiyorum.
0.95 X giriyorum.
Daha gelişmiş bir formül için bir ABAP kodu da kullanabileceğinizi unutmayın.
Sistem, seçtiğim (kaydetmeden) tüm işlemleri değiştirecek ve sonucu gösterecektir.
Sistem bu noktada hiçbir şey kaydetmedi.
Bu aşama Sonuç ve bir günlük gösterir.
Ardından sonucu kontrol edebilir, kayıt yapabilir, gerekirse bazı uyarlamaları da gözden geçirerek tekrar yapabilirsiniz.
Konuyu devam ettirmek üzere şimdilik burada kesiyorum altına açıklama ve ilaveler olacaktır.
Kaynak: Engineering Workbench (PP-BD)
Tavsiye: http://www.kodlab.com/warehouse/product/index/168881.pdf
Bu işlemi kullanmak için Engineering Workbench Yönetimi'nin gerekli olmadığını unutmayın.
Bu örnekte, işlemlerin standart değerlerine odaklanacağım. Ama yine de, hemen hemen her şey Workbench ile SAP sisteminde kolayca değiştirilebilir.
Kolay anlaşılabilmesi adına bu örnekte BOM listesi üzerinde toplu değişiklikleri ele alacağız.
TCode: CEWB
SAP KNOWLEDGE
Working with the Engineering Workbench
Karşılama ekranımız,
Özelleştirmede önceden tanımlanmış çalışma alanlarına sahip olabilirsiniz.
Eğer yoksa bunları oluşturabilir yada sistem üzerinde standart olarak gelenler kullanabilirsiniz.
STANDART:
SAP_BOM Focus: BOM header
SAP_ITEM Focus: BOM item
SAP_TASK Focus: Header (routing)
SAP_OPERATION Focus: Operation (routing)
Ben BOM üzerinde değişiklik yapacağım,
Örneğin, işletme tarafından, yönlendirme başlığında veya farklı olabilecek malzeme atamasında seçim yapabilirsiniz.
Detaylı seçim ölçütlerinde, yönlendirme alanındaki hemen hemen her alanı seçebilirsiniz. Ama bu seçime dikkat etmelisiniz, oldukça karmaşık, bu yüzden ekstra operasyonlar seçebilir veya yarısını kaçırabilirsiniz.
Bu yüzden tavsiyem, herhangi bir değişiklik yapmadan önce her zaman seçmiş olduğunuz şeyi kontrol etmek olacaktır.
Daha sonra “Görev listesi yükle” ye basıldığında, sistem seçim kriterlerinize karşılık gelen işlemi seçecektir.
Ben bir bitmiş ürün (FERT) seçerek üretim tesisindeki bir malzemeye atandığı tüm operasyonları seçtim.
Peki ya sonra ?
- Ne değiştirmek istediğinizi seçin.
Burada hangi sütunu değiştirmek istediğimi ve hangi işlemi değiştirmek istediğimi seçmem gerekiyor.
Örneğin: Ana Ürün Ağacı,
Toplu bir değişiklik için Ekler alanından sistemi seçimleri tamamlayarak işlemi yürütün.
Sistem toplu değişiklik için bizden "Değişiklik no" istiyor.
Daha önceden oluşturduğunuz numaranız varsa kullanın yoksa,
CC01 ile bir değişiklik no kaydını oluşturun.
Daha sonra örneğin,
Kütle Değişimi ekranında tüm işlem için yeni bir değer tanımlayabilirim, sadece Y değeri için X değerini değiştirmeyi seçebilirim. Veya bir formül de kullanabilirim.
Bu tamamen size kalmış bir seçenek.
% 5 azaltmak için bir formül kullanacağım. “Formül” tuşunu seçiyorum.
0.95 X giriyorum.
Daha gelişmiş bir formül için bir ABAP kodu da kullanabileceğinizi unutmayın.
Sistem, seçtiğim (kaydetmeden) tüm işlemleri değiştirecek ve sonucu gösterecektir.
Sistem bu noktada hiçbir şey kaydetmedi.
Bu aşama Sonuç ve bir günlük gösterir.
Ardından sonucu kontrol edebilir, kayıt yapabilir, gerekirse bazı uyarlamaları da gözden geçirerek tekrar yapabilirsiniz.
Konuyu devam ettirmek üzere şimdilik burada kesiyorum altına açıklama ve ilaveler olacaktır.
Kaynak: Engineering Workbench (PP-BD)
Tavsiye: http://www.kodlab.com/warehouse/product/index/168881.pdf