Co01 - co11n üretim teyidi

mehmetuguz1

Kayıtlı Üye
Kullandığınız SAP Modülleri
  1. SAP MM
  2. SAP FI
  3. SAP SD
Katılım Bölgesi
  1. Ankara
merhaba,

biz üretim yapan bir şirketiz ve patronumuz co01 den üretim siparişi açın ama teyit vermeyin diyor sas açarak stok girecekmişiz. bu yol doğru olur mu? olmaz ise neyi etkiler. teşekkürler.

bilgin

Kayıtlı Üye
  1. SAP PP
Katılım Bölgesi
  1. İstanbul
merhaba,

biz üretim yapan bir şirketiz ve patronumuz co01 den üretim siparişi açın ama teyit vermeyin diyor sas açarak stok girecekmişiz. bu yol doğru olur mu? olmaz ise neyi etkiler. teşekkürler.

1 ad A malzemesi 1 ad B hammaddesinden malzemesinden oluşsun. Eğer 100 ad A siparişi sisteme girilirse B için 100 Ad SAT otomatik çıkar. Siz A için 50 ad üretim siparişi girerseniz yine 100 ad B SAT ihtiyacı çıkar(50 ÜrtSpr+50 MştSpr) çıkar. Eğer 100 Ad B malzemesi stoğa girdiğinde ve 100 adet A malzemesi üretildiğinde, siz hala 50 Ad ÜrtSpr silmezseniz size yine b için 50 ad SAT çıkacaktır.

gokcemt

Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP PP
  3. SAP CO
  4. SAP FI
  5. SAP SD
  6. SAP HR
  7. SAP QM
  8. SAP LE
  9. SAP BW
  10. SAP PS
  11. SAP WM
  12. SAP ABAP
ERP sistemlerinde tüm süreçler iteratif olarak ilerletilmek üzere tasarlanır. Aşağıda kısaca başlıklara değinmek gerekirse,

Ör:

SD - Bir satış siparişi oluşturulduğunda,
PP - MRP çalıştırılır ve satış için gereken malzeme stok miktarı kontrol eder, eksik ise üretim için sipariş planlar ve malzemeyi oluşturan bileşenlere SAT açar, çizelgeler.
MM - Satınalma SAT -> SAS çevrimi ile üretilecek malzeme bileşenlerini tedarik eder. (SAS a ait malzemeler bu aşamadan sonra giriş yapılır)
PP - Planlı sipariş üretim siparişine dönüştürülür
PP - Üretim teyidi ile bir tarafta bileşen tüketimi bir tarafta ürün stok girişi yapılır.
Böylelikle üretilen ürün maliyeti oluşur, stok takibi yapılır.