ÇÖZÜLDÜ FARK KAYDI SONRASI MİGO YAPMAK

Konu Kategorisi
  1. Materials Management (MM)

onercelik

Kayıtlı Üye
Kullandığınız SAP Modülleri
  1. SAP MM
  2. SAP PP
  3. SAP CO
  4. SAP FI
  5. SAP SD
  6. SAP HR
  7. SAP QM
  8. SAP LE
  9. SAP BW
  10. SAP PS
  11. SAP WM
  12. SAP ABAP
Katılım Bölgesi
  1. Sakarya
Merhabalar;

firmamız fark kaydı attı fakat fasondaki malzemelerde atılan fark kaydında SAS olmadan olmadna nasıl MİGO yapabilirim gelen malzemeyi nasıl çekebilirim böyle birşeyle karşılaşan var mı acaba.

teşekkürler.

CEMOKA

Çözüm Ekibi
Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP CO
  3. SAP FI
  4. SAP SD
  5. SAP ABAP
Katılım Bölgesi
  1. İstanbul
Merhaba,
Yine yuvarlak bir anlatımınız var ve pek anlamasam da Fason satınalma siparişine istinaden Mal girişi mi yapacaksınız diye soruyorum, Migo ile yapamıyorsanız MB01 ile mal girişi yapabilirsiniz sanırım, fakat size engel olan farklı bir kıstas veya uyarı/hata mesajı mı var acaba? Belki daha detay paylaşımlarda bulunabilirseniz, MM konusunda bilgisi olan arkadaşlarımız size mutlaka yardımcı olmaya çalışacaklardır.
Teşekkürler, iyi çalışmalar dilerim.

onercelik

Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP PP
  3. SAP CO
  4. SAP FI
  5. SAP SD
  6. SAP HR
  7. SAP QM
  8. SAP LE
  9. SAP BW
  10. SAP PS
  11. SAP WM
  12. SAP ABAP
Katılım Bölgesi
  1. Sakarya
Merhaba;

öncelikle takıldığım noktayı daha açık bir şekilde açıklamayı deneyeceğim. örnek vererek yola çıkıyorum.
örn; fasonda siparişi açılmış 100 adet demir var, sayım sonrası bu 100 adet demir fiili sayım ile birlikte 20 adet daha artıyor ve 701 hareketi fark kaydı atılıyor. 100 adet satınalma siparişi olan adet migo ile getirilebilirken 20 adet nasıl getirilebilir. MBLB ekranında 120 adet gözükmekte ME2L ekranında satınalma siparişi olarak 100 adet getirebilmekteyim.

CEMOKA

Çözüm Ekibi
Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP CO
  3. SAP FI
  4. SAP SD
  5. SAP ABAP
Katılım Bölgesi
  1. İstanbul
Merhaba,

Anlamaya çalışıyorum kusura bakma. Fiili sayım yapıtınız ve fason için satıcıya gönderdiğiniz X malzemesi stoğu 20 adet fazla çıkıyor. Yani sizin stoğunuzda aslında 20 adet eksik çıkıyor. Bu malzemeyi Fason yaptırdığınız bir malzeme olduğu için normalde kullandığımız 541 hareketi gibi fason satıcıdaki stoğu düzeltmek için sizin kullandığınız 701 hareket türü ile farkı giriş yapıyorsunuz, böylece fason satıcı stoğunda 120 adet ürün kalmış oluyor. Fakat fason satınalma siparişiniz 100 adet için, buraya kadar doğru mudur. kalan 20 adeti satıcıdan nasıl giriş yapıcaksınız mı demek istiyorsunuz. Bunun için satınalma siparişine 20 adet ekleme yapabilirmisiniz. peki. Yada bu kısıma kadar anlattığım ile ilgili bir sorun var mı?

onercelik

Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP PP
  3. SAP CO
  4. SAP FI
  5. SAP SD
  6. SAP HR
  7. SAP QM
  8. SAP LE
  9. SAP BW
  10. SAP PS
  11. SAP WM
  12. SAP ABAP
Katılım Bölgesi
  1. Sakarya
merhaba;

tamemen anlattığınız gibi durum burada benim sorum ME2O ekranı ve VL02N ekranı kullanmadan satıcıda fark kaydı sonrası fazla görünen stoğun irsaliye girişini nasıl yapabilirim. normal fason sipariş açıp fazla adetlere onların girişini teslimat yaratmadan yapabilir miyim.

teşekkürler.

CEMOKA

Çözüm Ekibi
Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP CO
  3. SAP FI
  4. SAP SD
  5. SAP ABAP
Katılım Bölgesi
  1. İstanbul
701 hareketi ile satıcı fason stoğuna direkt giriş yapıldığı için bunu fason siparişi ile ilişkilendirmek istemiyorsun sanırım. MIGO ile giriş yapamıyor isen MB11 işlem kodu ile istediğin gibi işlem yapabilirsin. Neden sipariş ile ilişkilendirmek istemediğini anlayamadım ama bu şekilde de işini görebiliyor olman gerekir.

onercelik

Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP PP
  3. SAP CO
  4. SAP FI
  5. SAP SD
  6. SAP HR
  7. SAP QM
  8. SAP LE
  9. SAP BW
  10. SAP PS
  11. SAP WM
  12. SAP ABAP
Katılım Bölgesi
  1. Sakarya
merhaba;

ben bir yöntem denedim fark kaydı atılan adet için yine fason sipariş açtım ama sonraki hareketleri yapmadım. örn: demir için 20 adet faason sipariş açtım ama ME2O ve VL02N hareketi yapmadım bu 20 adet için oluşturduğum sas ile zaten satıcıda gözüktüğü için giriş yapabildim. umarım arka planda farklı bir hareket ile karşılaşmayız. FI tarafında da bir problem çıkmadı MİGO yaparken. yardımlarınız için teşekkür ederim. Tekrardan takıldığım bir konu olursa tekrar yazarım umarım daha açıklayıcı yazabilirim konuları :)

iyi çalışmalar.

CEMOKA

Çözüm Ekibi
Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP CO
  3. SAP FI
  4. SAP SD
  5. SAP ABAP
Katılım Bölgesi
  1. İstanbul
Yardımcı olabildiysek ne mutlu bize, iyi çalışmalar dileriz.