FTR03 Çek Satıcıda karşılıksız çek/senet kaydı

KerimY

Kayıtlı Üye
Kullandığınız SAP Modülleri
  1. SAP MM
  2. SAP PP
  3. SAP FI
  4. SAP SD
  5. SAP ABAP
Katılım Bölgesi
  1. İstanbul
Merhaba,

FTR03 Ekranında Satıcıda karşılıksız çek/senet kaydı işleminde USD Para birimi olan bir Çek için hata alıyorum. Hatalı Veri Kayıtları nedeniyle işlem yapılamadı ICC_TR119

Sistem İletilerine bakınca ise başka bir hata veriyor. T012K ve T045W tablolarında uyarlamalar doğru gibi görünüyor, en azından öyle sanıyorum..

Belge 100011760 için hatalı veri bulundu

İleti no. ICC_TR186

Diagnosis

When you posted the bill as Presented to vendor, the system created two documents. The first is a bill of exchange usage document; the second creates an open item on the vendor's account that effectively removes the entry on the vendor subaccount posted by the first document.

The system could not read the second document from table BSEG.

Procedure

Use the bill of exchange history to identify the cause of the error.

CEMOKA

Çözüm Ekibi
Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP CO
  3. SAP FI
  4. SAP SD
  5. SAP ABAP
Katılım Bölgesi
  1. İstanbul
Merhaba KerimY,

Mesajda söylediği gibi 2 belge oluşuyor, biri karşılıksız belgesi, diğeri de satıcı denkleştirme belgesi. Belgelerin diğer belgeler ile iletişim kurabilmesi için Belge başlık metninde bulunan referans değerinin doğru ve değişmemiş olması gerekiyor. Belgeyi incelemek lazım. Eğer hatanın nedenini çözemezseniz Programın aşağıdaki bölümündeki Mode kısmına debug ile ulaşıp Mode değişkenini A olarak değiştirin. ve ön ekranda işlemi her adımda izleyerek hatanın neden kaynaklandığını öğrenebilirsin.

1590097666854.png

KerimY

Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP PP
  3. SAP FI
  4. SAP SD
  5. SAP ABAP
Katılım Bölgesi
  1. İstanbul
Sayın CEMOKA
Aynı sistemde daha önce başarılı bir şekilde oluşturulmuş bir belge ile sorunlu olanı alan, alan tüm detayda kıyasladım bir fark görünmüyor.
Mode Değişkenini değiştirip Ön planda çalıştırmak için break koyup denemiştim ama program oraya gelmeden hata üretiyor. Yani Batc input çalışmadan önce patlıyor.

CEMOKA

Çözüm Ekibi
Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP CO
  3. SAP FI
  4. SAP SD
  5. SAP ABAP
Katılım Bölgesi
  1. İstanbul
Merhaba KerimY,

Malesef sistemine bağlanamadığım, veya tüm belgeleri göremediğim için yardımcı olamıyorum. Ya, kur bilgilerinde bir yanlışlık var, kur bilgisi belge girildikten sonra değişmiş olabilir belki, ST22 den hatanın detayını paylaşabilirmisin özelden. Ayrıca belgelerin ve sistemin kurunu da kontrol etmelisin.. Belge kaydetme aşamasına yürütülemiyorsa, hata günlüğünden hata detayını da görebilirsin. farklı bir, müsait olduğunda yardımcı olmaya çalışırım.