kalite modülünde kararın geriye alınamaması

onercelik

Kayıtlı Üye
Kullandığınız SAP Modülleri
  1. SAP MM
  2. SAP PP
  3. SAP CO
  4. SAP FI
  5. SAP SD
  6. SAP HR
  7. SAP QM
  8. SAP LE
  9. SAP BW
  10. SAP PS
  11. SAP WM
  12. SAP ABAP
Katılım Bölgesi
  1. Sakarya
merhabalar;

kalite modülünde 321 işlem koduyla kk stoğundan depo stoğuna 321 koduyla girilen karar sonrası 322 kodunu kullanabileceğimi söylemiştiniz. bende deneme yaptım fakat migoda böyle bir seçenek ile ilerleyemiyorum. ekran fotoğrafı aşağıdadır. kararı tekrar geri almam için hangi adımları ilerletmem gerekiyor.

yardımlarınız için teşekkür ederim.

1582613550086.png

Övünç DİNÇ

Çözüm Ekibi
Kayıtlı Üye
Web Sitesi
sapforo.com
  1. SAP MM
  2. SAP PP
  3. SAP FI
  4. SAP QM
Katılım Bölgesi
  1. İzmir
Selamlar,
Çoğu Şirket kendilerine özgü yapılandırma ve sistemsel yönetim seçeneklerine sahip evrensel bir işlem (standart) kalmadı sayılır bu süreçler artık ne yazık ki farklı menü ve metodlara aktarılıyor.

Bunun sonuncunda da yeterli eğitimi alamayan personel bu zorlukları yaşıyor.

QM modülünden bu işlemin yapılması için koşul mevcut ise, Usage decision (Kullanım kararları) ekranlarını kullanmanız gerekir.

QA12 Change usage decision with history
QA14 Change UD without history

QA11
1582624336012.png

Normalde QM üzerinden koşul olmasaydı MB1B ile bu işlemi kolayca yapardınız.

Özetlemek istediğim durum şudur ki kimseye yanlış bilgi vermeye çalışmıyoruz, ama gereksinimlere göre hazırlanan özel tablo ve yapılar durumu değiştirebiliyor.

Saygılar.

onercelik

Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP PP
  3. SAP CO
  4. SAP FI
  5. SAP SD
  6. SAP HR
  7. SAP QM
  8. SAP LE
  9. SAP BW
  10. SAP PS
  11. SAP WM
  12. SAP ABAP
Katılım Bölgesi
  1. Sakarya
Selamlar,
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim.
Yanlış yönlendirme algısına kapilacaginiz gibi bir mesaj oldu sanırım... Bir işlem için birden çok seçenek olabiliyor haliyle sizler de seçenekler üzerinden yardımcı olmaya çalışıyorsunuz haklı olarak tabiki kesinlikle yanlış bilgilendirme ve yöneltme gibi bir durumda olmadığınızi bu işlemin sadece seçeneklerden bir tanesi olarak bizleri yonlendirdiginizi düşünüyorum.

Övünç DİNÇ

Çözüm Ekibi
Kayıtlı Üye
Web Sitesi
sapforo.com
  1. SAP MM
  2. SAP PP
  3. SAP FI
  4. SAP QM
Katılım Bölgesi
  1. İzmir
Selamlar,
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim.
Yanlış yönlendirme algısına kapilacaginiz gibi bir mesaj oldu sanırım... Bir işlem için birden çok seçenek olabiliyor haliyle sizler de seçenekler üzerinden yardımcı olmaya çalışıyorsunuz haklı olarak tabiki kesinlikle yanlış bilgilendirme ve yöneltme gibi bir durumda olmadığınızi bu işlemin sadece seçeneklerden bir tanesi olarak bizleri yonlendirdiginizi düşünüyorum.

Yönlendirmeden ziyade hepimizin gayesi çözüm üretebilmek sadece.
Ama dediğim gibi bazı farklılıklar yaşanabiliyor bu yüzden QM modülüne hakim bir danışmandan yada kullanıcıdan yorum almak çok daha doğru olur.
Bu siteyi açmamızın tek hedefi bu sorunlara ışık tutacak kaynakların Türkiye'de olmaması ama inanıyorum ki zamanla bu sorunları aşacağız.
Saygılar.