- Web Sitesi
- sapforo.com
- Kullandığınız SAP Modülleri
-
- SAP MM
- SAP PP
- SAP FI
- SAP QM
- Katılım Bölgesi
-
- İzmir
Kontrol Kodu Tayini TCode: OKKP
Kontrol kodu bir işletmeyi Yönetim Muhasebesi açısından yapılandıran üst birimdir.
Şirket kodunun üstünde bir birimdir. Şirket kodları kontrol koduna bağlanır. Birden fazla şirket kodu bir kontrol koduna bağlanabilir.
Böylece Yönetim Muhasebesi açısından aynı kontrol koduna bağlı tüm şirketler toplu olarak izlenebilir.
Şirketlere kontrol kodu tayin etmek için OKKP transaction kodu kullanılır.
OKKP ile geldiğimiz ekranda 1000 CO Europe seçip ikonu ile kopyalayarak devam edebiliriz.
Kontrol kodu ve tanım kısmını kendi şirketimize uyarlıyoruz( kontrol kodu -HKSE , tanım - HKSE için kontrol kodu )
Masraf yeri standart hiyerarşisine de şirket kodumuzu yazıp kaydediyoruz.
Gelen uyarıyı EVET diyerek geçiyoruz.
Yeniden konumlandır ile şirket kodumuzu bulup çift tıklayarak giriyoruz.
Ek ayarlarda ki hesap planında INT silip kendi hesap kodumuzu yazıyoruz ve kaydediyoruz.İlk tanımlamada bu alan pasif geliyor.
Daha sonra sol taraftaki şirket kodu tayinine tıklıyoruz.
Yeni girişler diyerek oraya da HKSE şirket kodumuzu tanımlıyoruz.
Son olarak bileşenleri etkinleştir diyoruz.
Mali yıl alanına geçmiş bir tarih yazarız.
Masraf yerleri- 1. Bileşen etkin ,Sipariş yönetimi- 1. Bileşen etkin ve kar merkezi mhsp yi tikleyip kaydediyoruz.
Gelen uyarı ekranını okey ile geçiyoruz.
Kontrol kodu bir işletmeyi Yönetim Muhasebesi açısından yapılandıran üst birimdir.
Şirket kodunun üstünde bir birimdir. Şirket kodları kontrol koduna bağlanır. Birden fazla şirket kodu bir kontrol koduna bağlanabilir.
Böylece Yönetim Muhasebesi açısından aynı kontrol koduna bağlı tüm şirketler toplu olarak izlenebilir.
Şirketlere kontrol kodu tayin etmek için OKKP transaction kodu kullanılır.
OKKP ile geldiğimiz ekranda 1000 CO Europe seçip ikonu ile kopyalayarak devam edebiliriz.
Kontrol kodu ve tanım kısmını kendi şirketimize uyarlıyoruz( kontrol kodu -HKSE , tanım - HKSE için kontrol kodu )
Masraf yeri standart hiyerarşisine de şirket kodumuzu yazıp kaydediyoruz.
Gelen uyarıyı EVET diyerek geçiyoruz.
Yeniden konumlandır ile şirket kodumuzu bulup çift tıklayarak giriyoruz.
Ek ayarlarda ki hesap planında INT silip kendi hesap kodumuzu yazıyoruz ve kaydediyoruz.İlk tanımlamada bu alan pasif geliyor.
Daha sonra sol taraftaki şirket kodu tayinine tıklıyoruz.
Yeni girişler diyerek oraya da HKSE şirket kodumuzu tanımlıyoruz.
Son olarak bileşenleri etkinleştir diyoruz.
Mali yıl alanına geçmiş bir tarih yazarız.
Masraf yerleri- 1. Bileşen etkin ,Sipariş yönetimi- 1. Bileşen etkin ve kar merkezi mhsp yi tikleyip kaydediyoruz.
Gelen uyarı ekranını okey ile geçiyoruz.