YANITLANDI LSMW Kullanımı Hakkında

Elmegro

Kayıtlı Üye
Kullandığınız SAP Modülleri
  1. SAP MM
  2. SAP PP
  3. SAP CO
  4. SAP FI
  5. SAP SD
  6. SAP HR
  7. SAP QM
  8. SAP LE
  9. SAP BW
  10. SAP PS
  11. SAP WM
  12. SAP ABAP
Katılım Bölgesi
  1. Kocaeli
Merhaba Arkadaşlar,

LSMW kullanımı hakkında bilgilendirme yapabilecek veya doküman var ise yönlendirebilir misiniz,
Teşekkürler,
(Aslında yapmak istediğim LSMW' dan toplu değişikler yapmam gerekiyor çok bilgim yok çoklu değişikler sorunlara neden olabiliyor konunun içeriğini anlaya bilmek açısından dokümantasyonlara ihtiyacım var Destek olursanız sevinirim)

İyi günler,

Övünç DİNÇ

Çözüm Ekibi
Kayıtlı Üye
Web Sitesi
sapforo.com
  1. SAP MM
  2. SAP PP
  3. SAP FI
  4. SAP QM
Katılım Bölgesi
  1. İzmir

Elmegro

Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP PP
  3. SAP CO
  4. SAP FI
  5. SAP SD
  6. SAP HR
  7. SAP QM
  8. SAP LE
  9. SAP BW
  10. SAP PS
  11. SAP WM
  12. SAP ABAP
Katılım Bölgesi
  1. Kocaeli
Toplu olarak değişiklik yapacağınız veriler nelerdir? LSMW dışında da uyarlamalar olabilir.

Bilgilendirme için teşekkürler, bende siteye ekledim konuyu .

Teşekkürler,
Malzeme İş planı , ürün ağacı , üretim versiyonu , muhasebe ekranlarının toplu aktarımı gerekli ilk olarak ve son olarakta malzeme kodlarının sisteme toplu aktarımı için gerekli olacak bana,

CEMOKA

Çözüm Ekibi
Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP CO
  3. SAP FI
  4. SAP SD
  5. SAP ABAP
Katılım Bölgesi
  1. İstanbul
LSMW Dan önce sap batch input (BDC ) ve Scat kullanıyorduk. Ben hala kullanıyorum. kullanımı değiştirdiler ama LSMW kadar karmaşık gelmeyebilir onu deneyebilirsin. SCEM ile batch oluşturup SCAT ile yürütüyorsun. Eğer çok fazla data aktarımı yapacaksan veya direkt tabloya yazacaksan batch programları oluşturabilirsin. Örneğin Malzeme Ana verilerini toplu yaratılmasını istiyorsan, 20 binden fazla malzeme yaratacaksan, LSMW ile yaratma süreci biraz uzun sürer, mutlaka batch programları kullanman gerekecektir.

Bu aralar third party yazılımları inceliyorum. Winshuttle ve İnnowera firmalarının çözümlerini inceledim. İnnowera nın Process Runner isimli çözümü Her türlü batch input sistemini içinde barındırıyor. Excel to Sap veya Sap to Excel veya Workflow çözümleri için kullanabiliyorsunuz. İnceleyin derim.

Elmegro

Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP PP
  3. SAP CO
  4. SAP FI
  5. SAP SD
  6. SAP HR
  7. SAP QM
  8. SAP LE
  9. SAP BW
  10. SAP PS
  11. SAP WM
  12. SAP ABAP
Katılım Bölgesi
  1. Kocaeli
LSMW Dan önce sap batch input (BDC ) ve Scat kullanıyorduk. Ben hala kullanıyorum. kullanımı değiştirdiler ama LSMW kadar karmaşık gelmeyebilir onu deneyebilirsin. SCEM ile batch oluşturup SCAT ile yürütüyorsun. Eğer çok fazla data aktarımı yapacaksan veya direkt tabloya yazacaksan batch programları oluşturabilirsin. Örneğin Malzeme Ana verilerini toplu yaratılmasını istiyorsan, 20 binden fazla malzeme yaratacaksan, LSMW ile yaratma süreci biraz uzun sürer, mutlaka batch programları kullanman gerekecektir.

Bu aralar third party yazılımları inceliyorum. Winshuttle ve İnnowera firmalarının çözümlerini inceledim. İnnowera nın Process Runner isimli çözümü Her türlü batch input sistemini içinde barındırıyor. Excel to Sap veya Sap to Excel veya Workflow çözümleri için kullanabiliyorsunuz. İnceleyin derim.
Bilgilendirme İçin Teşekkürler incelemeye alıyorum,
SCEM ve SCAT ile ilgili kullanım dokümantasyonu bulunur mu,
Yeni duyuyorum hiç bilgim yok bu konu hakkında,
genelde 30/40 bin civarı tanımlamalar yapıyorum,

CEMOKA

Çözüm Ekibi
Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP CO
  3. SAP FI
  4. SAP SD
  5. SAP ABAP
Katılım Bölgesi
  1. İstanbul
Bildiğim bir döküman yok malesef Elmegro, konu hakkında bilgiyi yabancı kaynaklardan arayıp bulabilirsiniz belki. Özelden ulaşırsanız, hafta içi konuşup size yardımcı olabilirim. Bu arada ne üzerine bir toplu veriden bahsediyorsunuz onuda belirtirseniz iyi olur. Vakit bulursam bir döküman hazırlayabilirim bu konuda. Neyle ilgili olduğunu söylerseniz dökümanı da onun üzerine yapabilirim. Yani belge girişi mi. müşteri satıcı veya malzeme ana verisi mi. Belirtebilirsen sevinirim.

CEMOKA

Çözüm Ekibi
Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP CO
  3. SAP FI
  4. SAP SD
  5. SAP ABAP
Katılım Bölgesi
  1. İstanbul
Sap ECatt ile ilgili döküman Linki aşağıdadır. Adım Adım Ecatt kullanımını anlatılmakta. Umarım yardımcı olur.

ECATT KLAVUZ

Elmegro

Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP PP
  3. SAP CO
  4. SAP FI
  5. SAP SD
  6. SAP HR
  7. SAP QM
  8. SAP LE
  9. SAP BW
  10. SAP PS
  11. SAP WM
  12. SAP ABAP
Katılım Bölgesi
  1. Kocaeli
Bildiğim bir döküman yok malesef Elmegro, konu hakkında bilgiyi yabancı kaynaklardan arayıp bulabilirsiniz belki. Özelden ulaşırsanız, hafta içi konuşup size yardımcı olabilirim. Bu arada ne üzerine bir toplu veriden bahsediyorsunuz onuda belirtirseniz iyi olur. Vakit bulursam bir döküman hazırlayabilirim bu konuda. Neyle ilgili olduğunu söylerseniz dökümanı da onun üzerine yapabilirim. Yani belge girişi mi. müşteri satıcı veya malzeme ana verisi mi. Belirtebilirsen sevinirim.
Teşekkürler Cemoka,
Malzeme ana veri yüklemesi (24bin342), üretim versiyonu yüklenmesi(13bin123) , iş planı yüklenmesi(10bin121) sayılar ve yapacağım işlemler bunlardır, Bir tanesi ile ilgili bir belgeye ulaşırsam sizlerle de paylaşımda bulunurum.

Elmegro

Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP PP
  3. SAP CO
  4. SAP FI
  5. SAP SD
  6. SAP HR
  7. SAP QM
  8. SAP LE
  9. SAP BW