BYKARA
Kayıtlı Üye
- Kullandığınız SAP Modülleri
-
- SAP MM
- SAP PP
- SAP CO
- SAP SD
- SAP QM
- SAP PS
- SAP WM
- Katılım Bölgesi
-
- Ankara
Malzeme Dönemi Açılması ;
Üretim ve sevkiyat alanında faaliyet gösteren fabrika / işletmelerde hem muhasebenin dönemsellik gereği hemde anlık üretilen malların sevkiyatı esnasında yeniden değerleme yordamıyla ilgili hesapların cari ay içerisinde işlem görmesi açısından MM DÖNEMİ önemlidir.
Fabrikalarda yaşanan problemlerden yola çıkarsak içinde bulunduğunuz her ayın son günü veya takip eden ayın ilk günü MM dönemlerinin üretim tarafında veya keyuserlar tarafından açılması gerekmektedir.
aksi olur ise / unutulur ise ne olur ?
1) Malzeme çıkışı , sevkiyatı yapamazsınız .
2)Malzeme girişlerinde herzaman değil ama genelde uyarı alırsınız.
3)Üretim de rf (el terminallerinde) teyitlerde problem yaşarsınız.
4)Teslimat ve fatura aşamasında hata alırsınız.
5)Fatura aşamasındasınız ve muhasebeleştireceksiniz kırmızı uyarı - hata alırsınız.
MMPV Kullanımı ;
T.Code : MMPV
Karşılama ekranında Şirket Kodu , Dönem ve mali yıl bilgiler gelmektedir..
bu bilgiler calıştığınız ay bazıda girilir sonrasında KONTORL ET ve KAPAT seçim butonu aracılığı ile işlemi yapabilir.Veya kontrol seçim butonları aracılığı ile test edebiliriz.
Kontrol Et ve Kapat seçimi sonrasında bize işlemin başarı ile yapıldığı uyarısı gelir sonradan yeniden denemeniz veya dönemi açık mı kapalı mı olduğunu kontrol etmeniz akabinde alttaki ekran gelecektir.
Alttaki resmi şu şekilde okuyabiliriz. 2018 yılının 4 ayı / dönemi açıktır.
Üretim kanadındaki arkadaşlara yardımcı olacaktır.
Üretim ve sevkiyat alanında faaliyet gösteren fabrika / işletmelerde hem muhasebenin dönemsellik gereği hemde anlık üretilen malların sevkiyatı esnasında yeniden değerleme yordamıyla ilgili hesapların cari ay içerisinde işlem görmesi açısından MM DÖNEMİ önemlidir.
Fabrikalarda yaşanan problemlerden yola çıkarsak içinde bulunduğunuz her ayın son günü veya takip eden ayın ilk günü MM dönemlerinin üretim tarafında veya keyuserlar tarafından açılması gerekmektedir.
aksi olur ise / unutulur ise ne olur ?
1) Malzeme çıkışı , sevkiyatı yapamazsınız .
2)Malzeme girişlerinde herzaman değil ama genelde uyarı alırsınız.
3)Üretim de rf (el terminallerinde) teyitlerde problem yaşarsınız.
4)Teslimat ve fatura aşamasında hata alırsınız.
5)Fatura aşamasındasınız ve muhasebeleştireceksiniz kırmızı uyarı - hata alırsınız.
MMPV Kullanımı ;
T.Code : MMPV
Karşılama ekranında Şirket Kodu , Dönem ve mali yıl bilgiler gelmektedir..
bu bilgiler calıştığınız ay bazıda girilir sonrasında KONTORL ET ve KAPAT seçim butonu aracılığı ile işlemi yapabilir.Veya kontrol seçim butonları aracılığı ile test edebiliriz.
Kontrol Et ve Kapat seçimi sonrasında bize işlemin başarı ile yapıldığı uyarısı gelir sonradan yeniden denemeniz veya dönemi açık mı kapalı mı olduğunu kontrol etmeniz akabinde alttaki ekran gelecektir.
Alttaki resmi şu şekilde okuyabiliriz. 2018 yılının 4 ayı / dönemi açıktır.
Üretim kanadındaki arkadaşlara yardımcı olacaktır.