Malzeme İhtiyaç Planlaması (MIP)

Övünç DİNÇ

Çözüm Ekibi
Kayıtlı Üye
Web Sitesi
sapforo.com
Kullandığınız SAP Modülleri
  1. SAP MM
  2. SAP PP
  3. SAP FI
  4. SAP QM
Katılım Bölgesi
  1. İzmir
Günlük MİP çalıştırması, her malzeme ihtiyaç planlaması alt düzey kodunda ikmal öğeleri üretir. Sistem, planlı sipariş için 3 aylık açılış dönemi içinde satın alınan parçalar için otomatik olarak satın alma talepleri oluşturur. Sistem, ayrıca gereken giriş öğelerini uygulamak için planlı siparişleri kullanır.
Sistem dahili olarak üretilen parçalar için de planlı siparişler yaratır. Planlanan açılış tarihi geldiğinde, bu planlı siparişler üretim planlayıcı tarafından üretim siparişlerine dönüştürülür. Bunun sonucu olarak sistem gerekli bileşenlerin tamamını ayırmış olur.

Her düzeyde gerekli kaynaklar için kapasite değerlendirmesine izin verilecek biçimde planlı siparişler ve proses siparişleri için kapasite ihtiyaçları yaratılmıştır. Aşırı yük durumunda, sipariş çizelgeleri, ikincil malzeme ihtiyaçlarının yeniden çizelgelenmesi için MİP'in yeniden çalıştırılmasını gerektirecek biçimde değiştirilebilir.
Bazı malzemeler (örneğin, Hammadde Parti 3 (R30)) tüketim temelinde planlanır. Bu malzemeler raf ömrü yönetimine ilişkin depo sınırlaması içermediğinden, depoda büyük miktarlarda saklanabilirler. Belirli bir yeniden sipariş seviyesine erişildiği anda ikmal siparişleri tetiklenir.