Merhaba,
Bu işin yöntemleri var tabii ki ama normal kullanıcıların yapabileceği bir değişiklik değil. Söylediğiniz alan bir Parameter id ye bağlı bir alan olsa idi kullanıcı bazında o alana bir değer atayıp o değerin standart olarak gelmesi sağlanabilirdi ki sizin istediğiniz Mal grubu bazında farklı değerler gelsin şeklinde bir istek sanırım. Bunun için user exitleri kullanmalısın. Aşağıda basit bir anlatım ile bunları nasıl yaptığımızı açıklamaya çalışacağım, lütfen bu işlemleri canlı sistemlerinizde denemeyiniz.
Sisteminizde mevcut bir ZFINDUSEREXIT programı var ise bunu se38 den çalıştırdığınızda karşınıza işlem kodu seçim ekranı geliyor.
Siz Malzeme yaratma ekranında bir işlemden bahsettiğiniz için MM01 işlem kodu yazıp yürütüyorsunuz. 3 exit buldum ben.
Ekli dosyayı görüntüle 7638 Ekli dosyayı görüntüle 7640
Yada SMOD işlem kodu ile
Sap Enhancments ekranına gidip Arama ekranına MG* diyebilirsiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 7641
İlk satırdaki MGA00001 'ı çift tıklıyoruz ve componentleri görüntülüyoruz, o component satırına da çift tıklıyoruz
Ekli dosyayı görüntüle 7643
Aşağıdaki gibi function programına gelmiş bulunmaktasınız, Bu function aktif değilse hiç kullanılmamıştır.
ZXMG0U02 satırına çift tıklıyoruz, yok ise yaratmamızı söylüyor kabul edip yaratıyoruz.
Ekli dosyayı görüntüle 7644
Aşağıdaki örnek resimde biz farklı şekillerde program parçacıkları eklemişiz,
Sizde bu bölüme nasıl bir yapı oluşturmak istiyorsanız kodlayacaksınız, böylece
isterseniz değerleme tipi sadece bazı kullanıcılar malzeme yaratırken de sağlanablir.
Ekli dosyayı görüntüle 7645
Ben örnek bir kodlama yapacağım fakat bu sizin sisteminizde daha farklı kurgulanmak istenebilir,
örneğe göre değişiklik yapabilirsiniz.
*-----------------------------------------------------------------------
*Bazı malzeme türleri için MBEW-BWTTY için default 'E' bilgisinin
* getirilmesi kontrolü....
*-----------------------------------------------------------------------
IF WMARA-MTART = 'BKOM' .
IF WMBEW-MATNR(2) = 'BK' .
IF WMBEW-BKLAS NE '6000' .
WMBEW-BWTTY = 'E' .
ENDIF .
ENDIF .
ENDIF .