Mamül tanımlama

Konu Kategorisi
  1. Management Accounting (CO)
Kullanıcı Değerlendirmesi
5.00 Oylama

ozturkovic

Kayıtlı Üye
Kullandığınız SAP Modülleri
  1. SAP MM
  2. SAP CO
  3. SAP FI
  4. SAP SD
Katılım Bölgesi
  1. İstanbul
Merhaba,

Yeni bir ürün için mamül tanımlama süreci hangi adımlardan oluşuyor, yardımcı olabilir misiniz?
Örneğin; önce ck11n ekranında standart maliyet hesaplatıyoruz. ardından masraf alıcısı yaratıyoruz gibi.
Ben masraf alıcısı yaratma kısmında hata alıyorum. Acaba atladığım bir şey mi var? Böyle durumlarda ne yapmamız gerekir? Yardımlarınızı rica ederim.
Şimdiden çok teşekkür ederim, iyi çalışmalar herkese.

Ekli dosyalar

• kkf6m.PNG
    kkf6m.PNG
    10.9 KB · Görüntüleme: 302

radreskarci

Kayıtlı Üye
Kullandığınız SAP Modülleri
  1. SAP MM
  2. SAP PP
  3. SAP CO
  4. SAP SD
  5. SAP BW
  6. SAP ABAP
Katılım Bölgesi
  1. İstanbul
Merhaba,

Yeni bir ürün için mamül tanımlama süreci hangi adımlardan oluşuyor, yardımcı olabilir misiniz?
Örneğin; önce ck11n ekranında standart maliyet hesaplatıyoruz. ardından masraf alıcısı yaratıyoruz gibi.
Ben masraf alıcısı yaratma kısmında hata alıyorum. Acaba atladığım bir şey mi var? Böyle durumlarda ne yapmamız gerekir? Yardımlarınızı rica ederim.
Şimdiden çok teşekkür ederim, iyi çalışmalar herkese.

Merhaba,

Aslında sorunuzu biraz daha detaylandırmanız gerekir. Ayrıca aldığınız hata nedir ? Yinede kısaca özet geçeyim;

Bir mamülü veya yarımamülü tanımlama işlemi MM01 işlem kodu ile başlar ve MM02 işlem kodu ile devam eder. MM01 işlem kodu ile mamülün tanımlamaları ve MİP alanları tanımlanır sonrasın MM02 işlme kodu ile bu yaratılan mamülün anaveri bakımları yapılır. Bu bakımları muhasebe, satınalma, satış vb. modül sorumluları kendi alanlarının bakımlarını yaparlar.

Ayrıca bahsetmiş olduğunuz CK11N işlem kodu ile CO maliyeti hesaplanır fakat sonrasında CK24 işlem kodu ile güncellenen standart maliyeti onaylamanız gerekmektedir.