MB1A tersi bir ekran.

incsoft

Kayıtlı Üye
MB1A ekranı üzerinden bir siparişe çoklu malzeme ve parti tüketimi yapılabilmektedir. Tek malzeme ve parti ye çoklu siparişin tüketileceği bir ekran sap'de yokmudur arkadaşlar?

Övünç DİNÇ

Çözüm Ekibi
Kayıtlı Üye
Web Sitesi
sapforo.com
Kullandığınız SAP Modülleri
  1. SAP MM
  2. SAP PP
  3. SAP FI
  4. SAP QM
Katılım Bölgesi
  1. İzmir
MB1A ekranı üzerinden bir siparişe çoklu malzeme ve parti tüketimi yapılabilmektedir. Tek malzeme ve parti ye çoklu siparişin tüketileceği bir ekran sap'de yokmudur arkadaşlar?

Benim bildiğim yok ama bunu bir uyarlama ile kullanan varsa bu konuda bilgi verirler.

incsoft

Kayıtlı Üye
Benim bildiğim yok ama öel bir uyarlama ile kullanan varsa bu konuda bilgi verirler.
Teşekkürler hocam.

Bu tür talepler SAP'ye nasıl bulunabiliyor acaba siz bu konuda çok çok daha iyisiniz. MB1A tam ters bir ekran mesela aynı ekrana tek 1 seferde yapılacak iş için tam 10 kere girip çıkmak mantıklı olmuyor.

Teşekkürler

incsoft

Kayıtlı Üye
Benim bildiğim yok ama bunu bir uyarlama ile kullanan varsa bu konuda bilgi verirler.
bir uyarlama ile kullanan varsa demişsiniz hocam.. Sap de standart ekranlar üzerinde istenildiğinde danışman firmalar tarafınca değişiklikler yapılabilmektemidir? İnanın koskaca sap'de mb1a gibi bir ekranın toplu kullanılacağı bir ekran olmaması çok mantıksız açıkcası...

CEMOKA

Çözüm Ekibi
Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP CO
  3. SAP FI
  4. SAP SD
  5. SAP ABAP
Katılım Bölgesi
  1. İstanbul
Merhaba,

Migo üzerinden Mal çıkışı, diğerleri sekmelerini seçerek zaten istediğin gibi sarf işlemi yapabiliyor olman gerekiyor, hiç baktınmı acaba, test sistemde deneyip görebilirsin.

incsoft

Kayıtlı Üye
Merhaba,

Migo üzerinden Mal çıkışı, diğerleri sekmelerini seçerek zaten istediğin gibi sarf işlemi yapabiliyor olman gerekiyor, hiç baktınmı acaba, test sistemde deneyip görebilirsin.

Mesela hocam size zahmet olmazsa MB1A da ektede örneklerini vermiş olduğum tüketimi MIGO üzerinde nasıl tüketeceğimi gösterebilirmisiniz? Bazı durumlarda da 262 hareket koduyla depoya geri çıktığımda oluyor. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    62 KB · Görüntüleme: 367
  • 2.jpg
    2.jpg
    80.5 KB · Görüntüleme: 420

CEMOKA

Çözüm Ekibi
Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP CO
  3. SAP FI
  4. SAP SD
  5. SAP ABAP
Katılım Bölgesi
  1. İstanbul
Aşağıda görebileceğin gibi her işlemi ayrı ayrı satır halinde girebiliyorsun.

1545905874835.png

incsoft

Kayıtlı Üye
Aşağıda görebileceğin gibi her işlemi ayrı ayrı satır halinde girebiliyorsun.

Ekli dosyayı görüntüle 7649
Hocam öncelikle teşekkür ederim. Siparişte otomatik malzeme tüketimi var ise migo işlem kodu ile o malzemeyi siparişe manuel olarak ayrıca tüketemiyoruz denilmektedir. Benim siparişlerim birim değerlerinde üretim adeti kadarını otomatik olarak çekmekte kalanı kendim mb1a'dan tüketmekteyim. Hem otomatik tüketim kalanıda migodan tüketim mümkünmüdür peki?

CEMOKA

Çözüm Ekibi
Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP CO
  3. SAP FI
  4. SAP SD
  5. SAP ABAP
Katılım Bölgesi
  1. İstanbul
Tabii ki mümkündür, benim gönderdiğim ekrandan görebileceğin gibi MB1A dan yaptığın işlemden hiçbir farkı yoktur. istiyorsan test sistemde gir ve incele, aynı olduğunu göreceksin.