YANITLANDI Mb1b, mb1c

Konu Kategorisi
  1. Materials Management (MM)
Kullanıcı Değerlendirmesi
5.00 Oylama

incsoft

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar bu konuya benzer daha önceden de sorum olmuştu ancak çözüm bulamadım. MB1A üzerinden malzeme tüketimi yapıyorum ancak ekran isteklerimin tam tersi. Yaptığım araştırmalarda Mb1b, mb1c gibi ekranlarında olduğunu gördüm ancak bu ekranlara yetkim olmadığından dolayı giriş yapamıyorum. MB1A da belirtilen bir siparişe fazla sayıda malzeme ve parti bağlaması yapılıyor ancak benim istediğim tam tersi olan sabit olan bir malzeme ve parti koduna birden fazla sayıda sipariş kaydı yapabilmektedir. SAP de anladığım kadarıyla sabit ekranlar üzerinde değişiklikler yapılamamaktaymış. Mümkünse MB1B, MB1C varsa MB1D gibi ekranlar hakkında bilgi ve resimli örnek gösterebilmeniz mümkünmüdür? Teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

Övünç DİNÇ

Çözüm Ekibi
Kayıtlı Üye
Web Sitesi
sapforo.com
Kullandığınız SAP Modülleri
  1. SAP MM
  2. SAP PP
  3. SAP FI
  4. SAP QM
Katılım Bölgesi
  1. İzmir
Selamlar öncelikle MB1D olarak bir TCode yok bunu netleştirelim.
Sorunuzu daha önce ele alırken şu şekilde yorumladım (Böyle bir ekran yok) bunun nedeni şudur;

Her siparişte farklı sarf oranlarını girmeniz gerekir (MB1C) bu hesabı yapmaz! Sadece sarf edilecek miktarı sipariş numarasına çıkış yaparsınız (261 karşılığı 100) buda bazı işletmelerde ek izne tabidir. Parti bazında hareket ise olanaklı değildir.

MB1B

1543386034052.png

MB1C

1543386094192.png

1543386312571.png

incsoft

Kayıtlı Üye
Selamlar öncelikle MB1D olarak bir TCode yok bunu netleştirelim.
Sorunuzu daha önce ele alırken şu şekilde yorumladım (Böyle bir ekran yok) bunun nedeni şudur;

Her siparişte farklı sarf oranlarını girmeniz gerekir (MB1C) bu hesabı yapmaz! Sadece sarf edilecek miktarı sipariş numarasına çıkış yaparsınız (261 karşılığı 100) buda bazı işletmelerde ek izne tabidir. Parti bazında hareket ise olanaklı değildir.

MB1B

Ekli dosyayı görüntüle 7566

MB1C

Ekli dosyayı görüntüle 7568

Ekli dosyayı görüntüle 7569

Çok teşekkürler hocam öncelikle. Bu durumda bizim her halukarda tek tek kayıt yapmamız gerekecektir sanırım? Sizden bir şey daha arz edebilirmiyiz mümkünse.. MB1B ve MB1C ekranlarının MB1A ekranından farkı nedir acaba?

Övünç DİNÇ

Çözüm Ekibi
Kayıtlı Üye
Web Sitesi
sapforo.com
  1. SAP MM
  2. SAP PP
  3. SAP FI
  4. SAP QM
Katılım Bölgesi
  1. İzmir
Çok teşekkürler hocam öncelikle. Bu durumda bizim her halukarda tek tek kayıt yapmamız gerekecektir sanırım? Sizden bir şey daha arz edebilirmiyiz mümkünse.. MB1B ve MB1C ekranlarının MB1A ekranından farkı nedir acaba?

Yıl sonu dolayısı ile işlerimiz çok yoğun oluyor söz vediğimde yapamadığım zaman kendimden utanıyorum fırsat bulduğumda konu olarak ekleyeceğim.

pembekurt

Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP SD
Katılım Bölgesi
  1. Adana
Merhaba incsoft,
MB1A - Mal çekişi : Herhangi bir rezervasyona dayanmadan ambardan direk çıkış için yapılan menüdür.Biz genellikle firmanın kullandığı motorin ve benzin takibi için aysonu toplu bir şekilde çıkış işlemini bu menüden yapmaktayız.
MB1B - Nakil kaydı; Depodan depoya malzeme nakil etmek için kullanılır.Aynı olan malzemeyi birleştirip mükerrerliği ortadan kaldırmak için, yada yanlışlıkla fiili stokları karışan malzemelerin stoğunu düzeltmek için kullanılır.
MB1C ekranında ise yetkisiz olduğumuz için konuşma şansım yok.
Umarım bu bilgiler fayda sağlar.

incsoft

Kayıtlı Üye
Merhaba incsoft,
MB1A - Mal çekişi : Herhangi bir rezervasyona dayanmadan ambardan direk çıkış için yapılan menüdür.Biz genellikle firmanın kullandığı motorin ve benzin takibi için aysonu toplu bir şekilde çıkış işlemini bu menüden yapmaktayız.
MB1B - Nakil kaydı; Depodan depoya malzeme nakil etmek için kullanılır.Aynı olan malzemeyi birleştirip mükerrerliği ortadan kaldırmak için, yada yanlışlıkla fiili stokları karışan malzemelerin stoğunu düzeltmek için kullanılır.
MB1C ekranında ise yetkisiz olduğumuz için konuşma şansım yok.
Umarım bu bilgiler fayda sağlar.

Öncelikle teşekkürler.

MB1A güzel bir ekran ancak bir siparişe birden fazla malzeme ve parti bağlamaya izin veriyor bana da tam tersi olan bir malzeme ve oartiye birden fazla sipariş bağlama özelliği lazım bunu Övünç bey'de daha önce bildirmişti sanırım Sap'de böyle bir özellik yokmuş. Buda bana çok mantıksız geliyor doğrusu. Çünkü benim girişlerimde 1 sipariş sadece 1 malzeme ve parti kullanmaktadır , 1 sipariş 10 tane malzeme ve parti kullanamaz ama 1 malzeme ve 1 parti de 100 tane sipariş de olur...

pembekurt

Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP SD
Katılım Bölgesi
  1. Adana
MB1A Bizde tüketim amaçlı kullanıldığından bilgi yetersiz, Övünç Bey daha iyi bilir.SAP danışmanlarına istediğiniz şeyi geliştirme yaparak elde edeceğinizi düşünüyorum.

Övünç DİNÇ

Çözüm Ekibi
Kayıtlı Üye
Web Sitesi
sapforo.com
  1. SAP MM
  2. SAP PP
  3. SAP FI
  4. SAP QM
Katılım Bölgesi
  1. İzmir
Öncelikle teşekkürler.

MB1A güzel bir ekran ancak bir siparişe birden fazla malzeme ve parti bağlamaya izin veriyor bana da tam tersi olan bir malzeme ve oartiye birden fazla sipariş bağlama özelliği lazım bunu Övünç bey'de daha önce bildirmişti sanırım Sap'de böyle bir özellik yokmuş. Buda bana çok mantıksız geliyor doğrusu. Çünkü benim girişlerimde 1 sipariş sadece 1 malzeme ve parti kullanmaktadır , 1 sipariş 10 tane malzeme ve parti kullanamaz ama 1 malzeme ve 1 parti de 100 tane sipariş de olur...

Şirketinizde abap üzerinden destek veren görevli var mı?
Eğer varsa (1 malzeme ve 1 parti de 100 tane sipariş de olur) dediğinizi CO11N tablolarını kullanarak buna yeni bir Z_'li işlem alanı oluşturabilir.

incsoft

Kayıtlı Üye
Şirketinizde abap üzerinden destek veren görevli var mı?
Eğer varsa (1 malzeme ve 1 parti de 100 tane sipariş de olur) dediğinizi CO11N tablolarını kullanarak buna yeni bir Z_'li işlem alanı oluşturabilir.
Var Övünç bey. Benim amacım sap'de bu işi yapan standart ekranlar varmı onu öğrenmek ve yapmakdı ama oda yokmuş. İkna edebilirsem öyle bir ekran talep edeceğim. Tekrar teşekkürler.