YANITLANDI Mb1b, mb1c

Konu Kategorisi
  1. Materials Management (MM)
Kullanıcı Değerlendirmesi
5.00 Oylama

incsoft

Kayıtlı Üye
MIGO Malzeme belgesi işlemi, senin ana veri ile ilgili işlem yapman lazım. Senin yapmak istediğin topluca anaverilerin değiştirilmesi ise bu tür yığınsal iş yapan programlara ihtiyacın var. MM17 işini görebilir veya SAP standardındaki diğer batch yöntemlerini kullanabilirsin. Benzer bir şekilde 50000 kayıtlık bir ana veri değişikliğini batch ile yarım saat içinde düzeltilebiliyor iken kullanıcıların bunun için günler harcaması üzücü bir durum. Yapacak bir şey yok. Aslında Bu isteği kendi hiyerarşinizde talep haline getirip kendi IT yönetiminizden isteyip yaptırmanız gerekir. Sanırım bu tür ilişki kurulamıyor ki, herkes kendi söküğünü dikmek istiyor. Kolay gelsin, ne diyebilirim.

Evet hocam insanlarda bir güvensizlik söz konusu bu sebepten dolayı maalesef kolay yöntemler varken zor yöntemlerle işleri yürütüyoruz.

Çok teşekkür ederim destekleriniz için. Ekranlar yetkim dışında olduğundan ekranları dahi kontrol edemiyorum.

İyi çalışmalar.

incsoft

Kayıtlı Üye
MIGO Malzeme belgesi işlemi, senin ana veri ile ilgili işlem yapman lazım. Senin yapmak istediğin topluca anaverilerin değiştirilmesi ise bu tür yığınsal iş yapan programlara ihtiyacın var. MM17 işini görebilir veya SAP standardındaki diğer batch yöntemlerini kullanabilirsin. Benzer bir şekilde 50000 kayıtlık bir ana veri değişikliğini batch ile yarım saat içinde düzeltilebiliyor iken kullanıcıların bunun için günler harcaması üzücü bir durum. Yapacak bir şey yok. Aslında Bu isteği kendi hiyerarşinizde talep haline getirip kendi IT yönetiminizden isteyip yaptırmanız gerekir. Sanırım bu tür ilişki kurulamıyor ki, herkes kendi söküğünü dikmek istiyor. Kolay gelsin, ne diyebilirim.

SAP'de anlamadığım birde şu hocam. MB11 ve MB1A şeklinde 2 tane ekran yapmışlar görevleri birebir aynı. Mesela bir arkadaşım benim MB1A üzerinden yaptığım aynı işlemleri MB11 üzerinden yapmaktayım. 2 tane birebir ekran yapmak yerine neden benim istediğim işlemleri yapmak için ekran yapmıyorlar anlamış değilim. Birde ülkemizde SAP ile ilgili türkçe eğitimlerin olduğu bir eğitim videosu ya da dökümanına hiç rastlayamadım. Mesela hangi ekran ne işe yarıyor,görevleri nelerdir,nerelerde kullanılır şeklinde...

CEMOKA

Çözüm Ekibi
Kayıtlı Üye
Kullandığınız SAP Modülleri
  1. SAP MM
  2. SAP CO
  3. SAP FI
  4. SAP SD
  5. SAP ABAP
Katılım Bölgesi
  1. İstanbul
Öncelikle SAP bir alman firması ve ürün de daha çok onların isteklerine özgü yapılandırılmış, yani çözümleri var fakat onların belirlediği farklı şekillerde. Aslında senin sorunun ile ilgili bir çok çözüm var fakat sorunu biraz da kenidimizde aramak gerekiyor sanırım. Burada sözüm, milyon dolar ile SAP ye yatırım yapıp da sonrasında, temel konularda bile kullanıcılarını çaresizlik içinde günlerce veri düzeltmeye terkeden zihniyete. Çalıştığım yerde de bu mantalite ile mücadelemi hep vermeye çalıştım. Çok başarılı olamasamda elimden geleni yapmaya çalışıyorum.
Burda ise tamamen gönüllülük ilkesiyle, Övünç Dinç beyin sağlamış olduğu hizmet içerisinde sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz, ama yapabildiklerimiz tavsiyeden öteye geçmiyor bazen. Yine de ne mutlu bize ufak bir yaranıza bile merhem olabiliyorsak.
Birçok farklı yerde türkçe eğitim dökümanları, videolar, kitaplar ve ekitaplar mevcut, fakat malumdur Sap içinde bir çok konu var. Siz kullanıcı olarak ilgilendiğiniz şeylerin neler olduğunu belirleyip o yönde araştırmalar yapın mutlaka birşeyler bulacaksınız.

Son düzenleme: