MIRO Kullanıcı Ekranı Hk.

esanin

Kayıtlı Üye
Kullandığınız SAP Modülleri
  1. SAP MM
  2. SAP CO
  3. SAP FI
  4. SAP SD
Katılım Bölgesi
  1. İstanbul
Merhabalar,

MIRO ekranında manuel olarak x firmaya fiyat farkı faturası düzenliyoruz fiyat farkına ait detaylı veriyi listeleyerek MIRO ekranına excelden kopyala yapıştır yaparak ekliyoruz fakat belli sayıda satır aldığından yani 15 kalem yapıştırmama izin veriyor tekrar tekrar bu şekilde devam ettigimden süreç üzüyor satır sayısı yaklaşık 3000 satır olduğundan 15 adet şeklinde olması süreci uzatıyor burda nasıl bir yol izlememiz gerekir.

Desteklerinizi rica ediyorum.

Saygılarımla.

CEMOKA

Çözüm Ekibi
Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP CO
  3. SAP FI
  4. SAP SD
  5. SAP ABAP
Katılım Bölgesi
  1. İstanbul
Merhaba Esanin,

Batch yöntemlerini araştırın, kolay bir şekilde excelden binlerce kaydı birkaç dakikada oluşturabilirsiniz. Kullanıcıların bunların yapmaya yetkisi olmuyor genelde, IT den yardım alabilirsiniz. Bende uzaktan bağlanıp gerekirse yardım edebilirim size. Bir ücret talep etmediğimi de söyleyeyim.

esanin

Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP CO
  3. SAP FI
  4. SAP SD
Katılım Bölgesi
  1. İstanbul
Merhaba Cemoka,

Teşekkür ederim destekleriniz için Batch yöntemlerini araştırayım takıldığım bir durum olur ise tekrar sizinle iletişime geçerim.

CEMOKA

Çözüm Ekibi
Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP CO
  3. SAP FI
  4. SAP SD
  5. SAP ABAP
Katılım Bölgesi
  1. İstanbul
Merhaba Esanin,

Size LSMW işlem kodunu kullanmanızı öneririm. BUS2017 Bapisini kullanarak istediğiniz gibi Mal hareketi işlemi yapabilirsiniz. Detay bir çalışma ister, karşılıklı yarım gün çalışıp dosya desen yapısını oluşturup testler yaptıktan sonra bu tarz tüm işlemleri yapabileceğiniz bir Batch input prosesine kavuşmuş olursunuz.

Kolay gelsin, iyi çalışmalar dilerim.

esanin

Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP CO
  3. SAP FI
  4. SAP SD
Katılım Bölgesi
  1. İstanbul
Merhaba Cemoka,

tekrardan size sormam gereken konu vardı öncelikle şöyle ifade edeyim x firmasına MIRO ekranı üzerinden fatura kesiliyor MIRO ekranında sonradan alacaklandırma yapılıyor ilgili firma seçiliyor ve Malzeme sütununa geçilip başlık verilerini genişletiyoruz sonrasında daha önce hazırlanan exceldeki veriler 13 kalem kopyalayıp MIRO ekranına yapıştırıyoruz bu işlemi kopyala yapıştır yaparak devam ediyoruz toplamda 500 kalem olduğunda kaydediyoruz.

Benim istediğim exceldeki veriyi ilgili alana bir seferde yapıştırabilirmiyiz. çünkü MIRO ekranında görünen satır kadar yapıştırmama izin veriyor.

CEMOKA

Çözüm Ekibi
Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP CO
  3. SAP FI
  4. SAP SD
  5. SAP ABAP
Katılım Bölgesi
  1. İstanbul
Merhaba Esanin,

Malesef söylediğin tarzda bir kolaylık yok. Görünen kadar kısmı kopyala yapıştır şeklinde giriş yapabilirsiniz. Yada söylediğim gibi Batch ile yapabilirsiniz. Neden tercih etmiyorlar bilmiyorum. Binlerce kaydı dakikalar içinde kaydedebilirsiniz. Bu konuda yardım teklifim hala geçerli, Aksi olarak bildiğim başka bir yöntem yok, kusura bakmayın.