Nakil Hareketleri

Övünç DİNÇ

Çözüm Ekibi
Kayıtlı Üye
Web Sitesi
sapforo.com
Kullandığınız SAP Modülleri
  1. SAP MM
  2. SAP PP
  3. SAP FI
  4. SAP QM
Katılım Bölgesi
  1. İzmir
İşlem Kodu : MIGO
Bu uygulamada Aynı üretim yerine ait depolar arası nakil (311 Depo yerine tek adımda nakil kaydı) işlemini gerçekleştireceğiz.

Bu işlem için üste belirtilen kırmızı alan içindeki bilgileri olduğu gibi giriniz, sonra aşağıdaki ekranda Nakil kaydı, malzeme, Miktar, Haft pencere başlıklarını doldurunuz.

Nakil Kaydı:
Malzeme:
Miktar:
Haft:
ikonuna basılır ileti olarak iletisi gelince Kaydet ikonuna basılır iletisi alınır işlem tamamlanır.

İşlem Kodu : MIGO
Bu uygulamada üretim yerinden üretim yerine nakil (301 Üretim yerinden üretim yerine nakil kaydı Tek Adım) işlemini gerçekleştireceğiz.

Bu işlem için üste belirtilen kırmızı alan içindeki bilgileri olduğu gibi giriniz, sonra aşağıdaki ekranda Nakil kaydı, malzeme, Miktar, Haft pencere başlıklarını doldurunuz

Nakil Kaydı:
Malzeme:
Miktar:
Haft:

ikonuna basılır ileti olarak iletisi gelince Kaydet ikonuna basılır iletisi alınır işlem tamamlanır.

Önemli Bilgi:
Stok ve Nakil Hareketlerinde iptal işlemi olmayıp Ters kayıt işlemi uygulanır.

ayyildir

Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP PP
  3. SAP FI
  4. SAP SD
  5. SAP QM
  6. SAP LE
  7. SAP PS
merhaba... işlem türleri ile ilgili daha fazla hareket hakkında bilgi alabilir miyim ? örneğin : kontrol onayından geçen bir malzeme tahditsize düşüyor fakat biz tahditsiz depodan tekrar kalite kontrole almak istiyoruz. ters kayıt almadan yapılabilir mi?
bizde süreç mal girişi yapıldığında 1000 depoya geliyor fakat blokeli oluyor
kalite onayı yapıldıktan sonra yine 1000 depoda kalıyor ancak tahditsize geçiyor

Övünç DİNÇ

Çözüm Ekibi
Kayıtlı Üye
Web Sitesi
sapforo.com
  1. SAP MM
  2. SAP PP
  3. SAP FI
  4. SAP QM
Katılım Bölgesi
  1. İzmir
merhaba... işlem türleri ile ilgili daha fazla hareket hakkında bilgi alabilir miyim ? örneğin : kontrol onayından geçen bir malzeme tahditsize düşüyor fakat biz tahditsiz depodan tekrar kalite kontrole almak istiyoruz. ters kayıt almadan yapılabilir mi?

Öncelikle merhabalar,
Bir ürünün ters kaydının yapılması demek giriş işleminin tamamen iptal edilmesi demektir.
Yani 101 hareketinin 102 ile işlem görmesi gerekir.
Bu tarz bir işlem görmesi pek olağan değildir? Bundan emin miyiz? Rica etsem tekrar kontrol eder misiniz?
MB51 ekranında her 101 hareketi için 102 karşılığı var mı?

Bizde süreç mal girişi yapıldığında 1000 depoya geliyor fakat blokeli oluyor,
kalite onayı yapıldıktan sonra yine 1000 depoda kalıyor ancak tahditsize geçiyor.

Bu işlemler için MB1B ekranından 343 ve 344 hareketlerini kullanmanız yeterli.
Nakil kayıt işlemlerinde hareket türlerinin tamamı için konu hazırlayacağım ama şuan yıl sonu biraz yoğun geçiyor.

1514182235682.png

ayyildir

Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP PP
  3. SAP FI
  4. SAP SD
  5. SAP QM
  6. SAP LE
  7. SAP PS
bilgilendirme için çok teşekkür ederim...

AYGUN

Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP PP
  3. SAP CO
  4. SAP FI
  5. SAP SD
  6. SAP HR
  7. SAP QM
  8. SAP WM
Katılım Bölgesi
  1. İstanbul
Övünç bey merhaba,

Bilgi ve tecrübelerinize güvenerek bir sorum olacaktı.

Şirketimiz 1005 mamul depo olarak tek depo kullanıyordu. Şuan 1009 mamul depo olarak ta 2. bir depo açma ihtiyacımız oldu. Depo açılışını sistemde sorunsuz gerçekleştirdik. Sürecimiz müşteri siparişine istinaden Mal 1004 üretim koltuk depoda üretildikten sonra 1005 mamul depoya girerek burda paletleme işlemleri yapılıyor. Bu paletleme işlemleri LEIN tablosuna "Depo birimi " ve "Depo adresini" oluşturuyor. Aşağıda örnek olarak tablo görüntüsünü görebilirsiniz. ( WM Adresleme var fakat aktif olarak kullanıyor.)

Ekli dosyayı görüntüle 7003

Sıkıntı bundan sonra başlıyor. 1005 depodaki paletli malları 311 hareketi ile 1009 depoya nakil ediyoruz. Nakil sırasında LEIN tablosundaki bilgilerimiz uçuyor. LQUA tablosundan 1009 depoya baktığımda malları görüyorum fakat depo adresim "Sevk" olarak değişmiş vede "Depo birim" bilgilerim gitmiş.
(Bu nedenle 1009 depoda hangi palette hangi mal olduğunu takip edemiyoruz.)
Ekli dosyayı görüntüle 7005

Konuyla ilgili bilgilendirebilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.