Özel ekranda karakter sorunu

incsoft

Kayıtlı Üye
ZPPR0022 isminde özel bir Üretim Siparişi Teyit Raporu ekranım var ve bu ekranın ana sorgulama ekranında bulunan bir alanda karakter 8 olmasına rağmen rapor sorgulaması yapıldıktan sonra 7 karakterden fazla girilememektedir. Bu problem başka kullanıcı kodlarında yaşanmamakta ve sorumlu kişilerce incelenmesine rağmen çözüm bulunamamaktadır. Tek çözümün kullanıcı kodunun silinerek yeniden oluşturulması olduğu söylenmekte ancak bu seferde kullanıcı kodunda bulunan tüm varyant ve ayarlar gidecektir. SAP'de kullanıcı kodundaki ayarları kaydederek yeniden oluşturulduğundan import edecek bir sistem varmıdır? Birde bu problem neden olabilir sizce arkadaşlar?

8333

Övünç DİNÇ

Çözüm Ekibi
Kayıtlı Üye
Web Sitesi
sapforo.com
Kullandığınız SAP Modülleri
  1. SAP MM
  2. SAP PP
  3. SAP FI
  4. SAP QM
Katılım Bölgesi
  1. İzmir

incsoft

Kayıtlı Üye
1. SAP sisteminde varyant aktarımı yapabilirsiniz.

2. Z'li tablonun ABAP kodlarını görmek gerekir.

Saygılar.

bu ekranı çok kişi kullanıyor hocam sadece benim kullanıcı kodumda yapması sorunu çözülemedi açıkcası. Kullanıcı kodum iptal edilip yeniden açıldımı da bütün ayarlarım gider diye korkuyorum doğrusu.. Kaç senelik çalışmalarım mevcut. Tuaf bir durum söz konusu açıkcası.

Övünç DİNÇ

Çözüm Ekibi
Kayıtlı Üye
Web Sitesi
sapforo.com
  1. SAP MM
  2. SAP PP
  3. SAP FI
  4. SAP QM
Katılım Bölgesi
  1. İzmir
Kullanıcı ayarlarınızı sorunsuz olarak aktarabilirler.
Bu konuda şüpheniz olmasın.

incsoft

Kayıtlı Üye
Kullanıcı ayarlarınızı sorunsuz olarak aktarabilirler.
Bu konuda şüpheniz olmasın.

Bir ekranda bulunan Varyantların yedeklemesi mümkün müdür peki hocam? Ayar yedeklemelerinin ve varyant ların yedeklemesinin sap'de mümkün olmadığı bildirildi bana kullanıcı ayarlarımı yapan ekipler tarafınca.. Ekran kodu hangisidir bunun?

LonnieCooper

Kayıtlı Üye
  1. SAP FI
Katılım Bölgesi
  1. Ankara
ZPPR0022 isminde özel bir Üretim Siparişi Teyit Raporu ekranım var ve bu ekranın ana sorgulama ekranında bulunan bir alanda karakter 8 olmasına rağmen rapor sorgulaması yapıldıktan sonra 7 karakterden fazla girilememektedir. Bu problem başka kullanıcı kodlarında yaşanmamakta ve sorumlu kişilerce incelenmesine rağmen çözüm bulunamamaktadır. Tek çözümün kullanıcı kodunun silinerek yeniden oluşturulması olduğu söylenmekte ancak bu seferde kullanıcı kodunda bulunan tüm varyant ve ayarlar gidecektir.
SAP'de kullanıcı kodundaki ayarları içe aktarmak için bir sistem olup olmadığıyla ilgili sorunuzla ilgili olarak, taşıma sistemi kullanılarak kullanıcı ayarlarının SAP'ye dışa ve içe aktarılması mümkündür. Bu, kullanıcı kodunu manuel olarak yeniden girmek zorunda kalmadan aynı ayarlar ve değişkenlerle yeniden oluşturmaya yardımcı olabilir. Ancak bunu yapmanın uygulanabilirliği ve süreci, SAP sisteminizin özel yapılandırmasına ve kurulumuna bağlı olacaktır. Sisteminiz için en iyi yaklaşımı belirlemek üzere bir SAP uzmanına veya destek ekibine danışmanız önerilir.