sap fişlerdeki referans numaraları

Tk-34

Kayıtlı Üye
Kullandığınız SAP Modülleri
  1. SAP FI
Katılım Bölgesi
  1. İstanbul
merhabalar
fb03 deki fişlerdeki referans numaralarını toplu olarak değiştirebilirmiyim.

BYKARA

Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP PP
  3. SAP CO
  4. SAP SD
  5. SAP QM
  6. SAP PS
  7. SAP WM
Katılım Bölgesi
  1. Ankara
merhabalar
fb03 deki fişlerdeki referans numaralarını toplu olarak değiştirebilirmiyim.

Merhaba,

Doğruluğu konusunda tartışılabilir fakat ben olsam şöyle yapardım. // "ters kayıt süreçlerini hiç düşünmüyorum."
BKPF-XBLNR alanının muhasebesel bir değişken olmayıp sadece text / açıklama değeri taşıyan bir alan olduğundan;
abapçı bir arkadaşı ile BKPF-XBLNR bu alana excel üzerinden toplu import ile güncellettirebiirsiniz.
sanırım istediğiniz bu yordam ile kabul görüyor.

1542717532096.png

CEMOKA

Çözüm Ekibi
Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP CO
  3. SAP FI
  4. SAP SD
  5. SAP ABAP
Katılım Bölgesi
  1. İstanbul
Merhaba @Tk-34

Bu işin bir çok yolu var aslında, ama sen nasıl değiştirmek istiyorsun,

Örneğin, FI belgesi bir satış belgesinden referansla oluşturulmuş ve sen SD den gelen bir bilginin mi oraya yazılmasını istiyorsun, yada FI belgesinde Başka bir alana yazan bilginin örneğin Başlık metnindeki yada E-fatura gibi başka sistemler için hazırlanmış başka bir tablodaki bir bilginin mi yazılmasını istiyorsun, yada tüm belgelere aynı ifadenin mi yazılmasını istiyorsun, yada bir excel listesi yapıp her belge için ne yazılması gerektiğini seçtiğin bir listeden mi batch ile aktarım yapmak istiyorsun.

Nasıl bir yol ile neler yapmak istediğini söylersen sana daha iyi yardımcı olabilirim.

Tk-34

Kayıtlı Üye
  1. SAP FI
Katılım Bölgesi
  1. İstanbul
Merhaba @Tk-34

Bu işin bir çok yolu var aslında, ama sen nasıl değiştirmek istiyorsun,

Örneğin, FI belgesi bir satış belgesinden referansla oluşturulmuş ve sen SD den gelen bir bilginin mi oraya yazılmasını istiyorsun, yada FI belgesinde Başka bir alana yazan bilginin örneğin Başlık metnindeki yada E-fatura gibi başka sistemler için hazırlanmış başka bir tablodaki bir bilginin mi yazılmasını istiyorsun, yada tüm belgelere aynı ifadenin mi yazılmasını istiyorsun, yada bir excel listesi yapıp her belge için ne yazılması gerektiğini seçtiğin bir listeden mi batch ile aktarım yapmak istiyorsun.

Nasıl bir yol ile neler yapmak istediğini söylersen sana daha iyi yardımcı olabilirim.
E-FATURA NOLARI SİSTEME GELMİYOR.İNG BANK PORTALINI KULLANIYORUZ.

CEMOKA

Çözüm Ekibi
Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP CO
  3. SAP FI
  4. SAP SD
  5. SAP ABAP
Katılım Bölgesi
  1. İstanbul
Tam anlamak için soruyorum. Efatura için nasıl bir sistem kullanıyorsun. Sap a aktarım yapan bir programın var ama yanlış veya eksik çalıştığı için BKPF-XBLNR alanını doldurmuyor mu.
Bunların listesi excelde var ise basit bir batch input ile aktarım yapılabilir. Sap a aktarım yapan programın hakkında bilgi verebilirmisin, ona da müdahale edilebilir ama sistem yöneticisinden izin alıp yapılabildiği için bunu önermiyorum. Ama sen bu alan hep boş gelsin, bende zaten excelde hangi belge no için hangi bilgiyi oraya yazacağımı biliyorum diyorsanız Batch için yardımcı olabilirim size.