ÇÖZÜLDÜ sap logon başlangıç için neler yapılır

melike.koc23

Kayıtlı Üye
Kullandığınız SAP Modülleri
  1. SAP ABAP
Katılım Bölgesi
  1. İstanbul
herkese iyi geceler sap sistemine yeni başladım sap guı kurdum ama admin girişi veya bir proje başlatmam için ne yapmam lazım bilmiyorum kaynak sıkıntısı malum bana yardımcı olabilir mi biri

CEMOKA

Çözüm Ekibi
Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP CO
  3. SAP FI
  4. SAP SD
  5. SAP ABAP
Katılım Bölgesi
  1. İstanbul
Merhaba Melikekocc178,

Sap gui bilindiği gibi, kendisi Sap sistemini kullanmanı sağlayan bir arayüz programıdır. Başka gui ler yani arayüzlerde vardır. Kendi başına bir sistem değildir. Bu sebeple Sap gui aracılığıyla Sap nin kurulu olduğu sistemlere bağlantı ayarlarını yapıp kullanıyor olman gerekir ki Sap yi modülleri ile birlikte kullanabilesin.

İstersen Minisap Konusu ile anlatılan uygulamayı kurup inceleyebilirsin, Fakat ham olarak bir Sap sisteminde eğer gerekli uyarlamalar yapılmamış ise doğru dürüst bir veri girişi bile yapamayabilirsin.

Bu konuda Övünç Dinç Beyin bir paylaşımı olacaktı, Site kullanıcıları için bir test ortamının oluşturulmasını istediğini konuşmuştuk, fakat işlerin yoğunluğu sebebiyle henüz bu konuda bir gelişme olmadı.

Bilmiyorum yardımcı olabildim mi, ama durum böyle.

Spesifik olarak Sap deki işleyiş hakkında öğrenmek istediklerin varsa, konu olarak açarsan, en kısa zamanda uzman arkadaşlarımız yardımcı olacaktır.

melike.koc23

Kayıtlı Üye
  1. SAP ABAP
Katılım Bölgesi
  1. İstanbul
çok teşekkür ederim daha hangi modülden ilerliceğimi bilmiyorum bilgisayar mühendisliği okuyorum ama çok farklı bi sistem geldi bana uygulama kurmayla ilgili tam anlamadım yani s kullanıcısı olmadan sap port sitesinde bi proje yapamıyoruz mu bağlantı ayarlarını anlamadım neye göre yapıldığını

melike.koc23

Kayıtlı Üye
  1. SAP ABAP
Katılım Bölgesi
  1. İstanbul
minisap kurucam detaylı bakınca daha net anladım teeşkürler başlangıç için çok iyi oldu bu yazınız

CEMOKA

Çözüm Ekibi
Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP CO
  3. SAP FI
  4. SAP SD
  5. SAP ABAP
Katılım Bölgesi
  1. İstanbul
Rica ederim melikekocc178,

Siz hangi sebeple Sap ile ilgileniyorsunuz, basis sistem yönetimi, sql yada abap yazılım, modüler sistemi, iş zekası, vs. hangi bölümleri ile ilgileniyorsunuz, İlgilendiğiniz konularla ilgili sitede benzer kaynaklar bulacaksınızdır, Bulamazsanız söyleyin, elimizden geldiğince döküman paylaşımı yapmaya çalışırız. Ben Sapofis sitesinde, sap kullanıcısı arkadaşların soru ve sorunlarına elimden geldiğince çözüm olmaya çalışıyorum. Övünç bey de sitenin yöneticisi oluyor, belki ileride test server kurulması gibi düşünceleri var. Belki daha çok yardımcı olabilecektir size. Siteyi takip edin, iyi günler şimdilik.

melike.koc23

Kayıtlı Üye
  1. SAP ABAP
Katılım Bölgesi
  1. İstanbul
çok teşekkür ederim gerçekten bu sayfa benim sap sistemlerini öğrenirken çok fayda sağlayacaktır. Daha emin değilim önce sap içeriklerini öğrenip ona göre bi yol çizmeliyim AMA aklımda modüller yada abap üzerinden öncelikli gitmek