Sap malzeme ana verisine nasıl yeni alan eklenir?

Övünç DİNÇ

Çözüm Ekibi
Kayıtlı Üye
Web Sitesi
sapforo.com
Kullandığınız SAP Modülleri
  1. SAP MM
  2. SAP PP
  3. SAP FI
  4. SAP QM
Katılım Bölgesi
  1. İzmir
  • Sap malzeme ana verisine alan ekleme – mm01-mm02-mm03 Screen exit implementasyonu İşlemi

Bu anlatımda sap’de malzeme ana verisine ek alan açıp bu ek alanları malzeme ana verileri bakım ekranlarına yerleştirmeyi baştan sona bütün adımlarıyla aktaracağız. Şu ana kadar aramalar sonucunda bu konuyu tam anlamıyla anlatan bir kaynağa henüz rastlamadık.

Öncelikle SE11 işlem koduyla MARA tablosuna girip “append structure” butonuna basarak yeni bir Z’li structure yaratıyoruz. Ve bu yapıya eklemek istediğimiz alanları ekliyoruz.
    malzeme_anaverisi_alan_ekleme_1.jpg

Daha sonra malzeme ana verileri ekranlarını barındıran MGD1 fonksiyon grubuna SE80 işlem koduyla gidip fonksiyon grup adına sağ tıklayıp kopyala diyoruz (istersek SAPLMGD1 programını da kopyalayabiliriz). yeni yaratacağımız fonksiyon grubun adını ZMGD1 olarak belirliyoruz.

Oluşturulan ZMGD1 fonksiyon grubuna yeni bir ekran ekliyoruz. ben örnekte 9001 nolu ekranı ekledim. 9001 nolu ekranın PBO’suna mutlaka MODULE init_sub. MODULE get_daten_sub. MODULE set_daten_sub. satırlarını ekliyoruz.

Bu modüller yeni alanlarımız dolması sağlayacak. İstersek LZMGD1OXX include’una pbo modüllerimizi ekleyebiliriz. 9001 nolu ekranın PAI’sine yine mutlaka MODULE get_daten_sub. MODULE set_daten_sub. satırlarını ekliyoruz. İstersek bu modüller arasına chain endchain bloklarımızı yazabiliriz.

malzeme_anaverisi_alan_ekleme_2.jpg

Son olarak oluşturduğumuz bu ekranı uyarlama ile malzeme ana veriler ekranına eklememiz gerekiyor. bunu SPRO işlem kodunu kullanarak

Kod:
    “genel lojistik -> malzeme ana verileri ->malzeme ana veri konfigurasyonu ->

Ekran sırası başına veri ekranlarının yapısını tanımla” adımlarını izliyoruz.

malzeme_anaverisi_alan_ekleme_3.jpg

Ekran sırası 21 San.std.küçük kartoteki, veri ekranları 21 07 Temel veriler 1 seçip alt ekranlardan boş olan 8 nolu ekranı SAPLZMGD19001 ile değiştiriyoruz.

malzeme_anaverisi_alan_ekleme_4.jpg

Artık işlem tamamlandı.

BYKARA

Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP PP
  3. SAP CO
  4. SAP SD
  5. SAP QM
  6. SAP PS
  7. SAP WM
Katılım Bölgesi
  1. Ankara
Katmadeğerli paylaşımlar teşekkürler,
Bir konu başlığında "REPAIR" gramer olarak anlatılabilir diye aklıma geldi ama çok da bahsedilmese mi diye de düşünmedim değil... :)

Övünç DİNÇ

Çözüm Ekibi
Kayıtlı Üye
Web Sitesi
sapforo.com
  1. SAP MM
  2. SAP PP
  3. SAP FI
  4. SAP QM
Katılım Bölgesi
  1. İzmir
Katmadeğerli paylaşımlar teşekkürler,
Bir konu başlığında "REPAIR" gramer olarak anlatılabilir diye aklıma geldi ama çok da bahsedilmese mi diye de düşünmedim değil... :)
Yorumunuz için teşekkürler, öneriniz içinde neden olmasın diyorum plana alalım.