ÇÖZÜLDÜ sap odbc

incsoft

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar sap'de odbc bağlantısı yaparak raporlama yapmak için ne gibi ayarlamalar yapmamız gerekmektedir? Birde dünyada en ünlü raporlama araçları olarak hangi programları önerirsiniz?

Teşekkürler..

CEMOKA

Çözüm Ekibi
Kayıtlı Üye
Kullandığınız SAP Modülleri
  1. SAP MM
  2. SAP CO
  3. SAP FI
  4. SAP SD
  5. SAP ABAP
Katılım Bölgesi
  1. İstanbul
Eğer Bussines Objects(BO) yüklü ise BW uyarlaması yaparak Bussines Objects(BO) ve imkanlarından faydalanabilirsin. Benzer Raporlama mantığı QLIK te de var. Daha çok yönetimsel raporlama isteklerini karşılamaya yönelik fakat dinamik ve kullanışlı programlardır. BO ayrıca lisansa tabi dir. WEBI ve Dashboard gibi ek özellikleri BO kapsamında yüklenir, ister sap isterse Web üzerinden login olup kullanılabilir. QLIK ise tek bir uygulamadır, tüm özelliklerini içinde barındırır. Browser üzerinde kullanılır. Kolayca analiz raporları hazırlayabilirsiniz. Power Pivot gibi, tüm sap veya non sap ortamlara bağlanıp tablo, program veya rapor sonuçlarınızı ilişkilendirip yeni raporlar yapabilirsiniz. QLIK ten yeni demo verdiler. BO ya göre lisans bedelleri çok daha ucuza gelir. İnceleyin derim ben.

incsoft

Kayıtlı Üye
Eğer Bussines Objects(BO) yüklü ise BW uyarlaması yaparak Bussines Objects(BO) ve imkanlarından faydalanabilirsin. Benzer Raporlama mantığı QLIK te de var. Daha çok yönetimsel raporlama isteklerini karşılamaya yönelik fakat dinamik ve kullanışlı programlardır. BO ayrıca lisansa tabi dir. WEBI ve Dashboard gibi ek özellikleri BO kapsamında yüklenir, ister sap isterse Web üzerinden login olup kullanılabilir. QLIK ise tek bir uygulamadır, tüm özelliklerini içinde barındırır. Browser üzerinde kullanılır. Kolayca analiz raporları hazırlayabilirsiniz. Power Pivot gibi, tüm sap veya non sap ortamlara bağlanıp tablo, program veya rapor sonuçlarınızı ilişkilendirip yeni raporlar yapabilirsiniz. QLIK ten yeni demo verdiler. BO ya göre lisans bedelleri çok daha ucuza gelir. İnceleyin derim ben.

SAP Crystal Reports programı muhteşem bir program hocam ancak ODBC desteği yok dediklerinden verileri direk sap'den çekemiyoruz. Daha önceden başka bir program kulanıyıyorduk onda crystal reports ile odbc bağlantısıyla direk database'den verileri çekebiliyorduk buda muhteşem oluyordu. Ama bence yok demeleri pek mantıklı gelmiyor çünkü crystal reports uygulaması sap firmasının..

incsoft

Kayıtlı Üye
QLIK çok merak ettim bulamadım internette hocam. Buldum ancak üyelik istiyor...