ÇÖZÜLDÜ Sd çıkışlar stoktan düşmüyor

Esraezmeci

Kayıtlı Üye
Kullandığınız SAP Modülleri
  1. SAP MM
  2. SAP SD
Katılım Bölgesi
  1. Gaziantep
Merhaba ,
Sipariş teslimat mal çıkışı dediğimizde bir sorun ile karşılaştım mal çıkışı yapıyor belge no veriyor hatta statüde c oluyor ama mb51 den baktığımda veya mmbe den stok dusumu yapmıyor.

Ben siparisdrki akışa bakdim tek fark servis onayı dediği andan itibaren düşüm yapmamış neden olabilir.
Siparişe bir değişiklik mi veya uyarlamadaki mi dir.
Omjj den 601 hareketinde baktım değiştirilen bir parametre yok .
IMG_20190124_093134.jpg

CEMOKA

Çözüm Ekibi
Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP CO
  3. SAP FI
  4. SAP SD
  5. SAP ABAP
Katılım Bölgesi
  1. İstanbul
Merhaba Esra,

Update ile ilgili bir uyarı aldın mı? SM13 den bakıp dün ve bugün itibariyle senin kullanıcını inceleyebilirmisin. Öncelikle sistemde anormal bir durum oluşumu ile müdahale varmı onu kontrol etmek gerek.
Sonra genel akışa bakmak gerek, teslimat ta çekme işlemi otomatik mi yapılıyor, o tarafta aksayan bir durum var mı, Teslimatın içine gidip günlük kısmına bakabilirmisin, Alınan bir hata veya uyarı mesajı var mı?

BYKARA

Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP PP
  3. SAP CO
  4. SAP SD
  5. SAP QM
  6. SAP PS
  7. SAP WM
Katılım Bölgesi
  1. Ankara
Cemoka ya katılmakla birlikte; eğer ki sm13 yetkin varsa ki genelde bu ekranlar grup firmalarda veya kurumlarda basis birimlerinde veya developerlar da olur veya st22 de hataya düşüyor ise ki sanmıyorum ama bakılmasında fayda var.

Şahsi kanaatim bizde çok denk geliyoruz kullanıcılar genelde teslimat veya siparişleri açıp bırakıyorlar o disiplini sağlamnız gerekli stok da olduğu halde düşüm yapmıyor ise bir den fazla nedeni olabilir ama şuan için süreçteki en büyük olasılık sayıca fazla ve siparişin gereksiz açılması ve tahditsizdeki miktardan fazla miktarda olduğundan 601 yapmıyor olabilir.
sizde de bu oluyor ise anahtar kullanıcınızdan veya developer ekibinden lips tablosundan o parti ve malzeme numarasını aratıp gereksizleri / kullanılmayacak / çıkış yapılmayacakları silmek olacaktır.Sonrasında sorun giderilecektir.
(md04 üzerinden malzeme bazlı ihtiyaçları kontrol edebilirsiniz)
iyi çalışmalar,

Esraezmeci

Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP SD
Katılım Bölgesi
  1. Gaziantep
Cemoka ya katılmakla birlikte; eğer ki sm13 yetkin varsa ki genelde bu ekranlar grup firmalarda veya kurumlarda basis birimlerinde veya developerlar da olur veya st22 de hataya düşüyor ise ki sanmıyorum ama bakılmasında fayda var.

Şahsi kanaatim bizde çok denk geliyoruz kullanıcılar genelde teslimat veya siparişleri açıp bırakıyorlar o disiplini sağlamnız gerekli stok da olduğu halde düşüm yapmıyor ise bir den fazla nedeni olabilir ama şuan için süreçteki en büyük olasılık sayıca fazla ve siparişin gereksiz açılması ve tahditsizdeki miktardan fazla miktarda olduğundan 601 yapmıyor olabilir.
sizde de bu oluyor ise anahtar kullanıcınızdan veya developer ekibinden lips tablosundan o parti ve malzeme numarasını aratıp gereksizleri / kullanılmayacak / çıkış yapılmayacakları silmek olacaktır.Sonrasında sorun giderilecektir.
(md04 üzerinden malzeme bazlı ihtiyaçları kontrol edebilirsiniz)
iyi çalışmalar,
Merhaba,
Evet iki dönüşerek teşekkür ederim sistem olarak Cemoka bin tavsiyelerine baktik faydalıda oldu.fakat hata gözükmüyor...
Bykara aynen sizin de belirttiğiniz gibi gereksiz oluşturulmuş teslimat ve kalemler var toplamda kontrol ettiğimde bizdeki miktardan fazla olduğundan teslimatı dahi yapıyor statüler fatura girişi hariç tamam ama o hareketi yapmıyor v stoktan düşmüyordu.
Sorun fazla oluşan veya manuel oluşturulan kalemleri silerek giderildi.
Teşekkürler herkese...