Merhaba,
Değerli cevaplarınız için teşekkürler.
Konuyu açtığım gün konuyla ilgili sıkıntılı bir toplantı gerçekleştirdik. Öncelikle kendim dahil yaptığımız hataları kabullendirmeye çalıştım, kimi kabul etti kimi kabul etmedi. Teknolojiye olan merakım bundan. Çünkü yaklaşık 4 yıldır aynı sorunu yaşıyoruz. Kimse birbirini kırmasın derken süreç kırılıyor, canı sıkılan kırılan sürece takılıyor.
Çözüm önerilerinizi bir kaç kez okuyup değerlendirdim Övünç Bey. Sektör gereği bizim malzeme ihtiyacımız sürekli acil statüsünde. Açık alanda çalışıyoruz(liman). Bu nedenle ekstra bazı sıkıntılarımız mevcut.
1. Çözümünüze benzer bir çözüm sundum, tek farkı sorun yaşadığımız sanal depoyu aradan çıkararak direkt siparişe malzeme aktarımını önerdim. En azından ofisin hatası ortadan kalkabilir diyerek... İlk sorumuz Barkod okutulurak siparişe malzeme gönderilebilir mi? bunu araştıracağız.
2. Çözümünüz bizde ciddi sıkıntılar yaratabilir, çoğu zaman teknisyen atölyeye dönmeden sahada arızadan arızaya geçiş yapıyor, arızalar ve makineler çok çeşitli.(malzemeyi fiziken atölyede vb. depolamaktan bahsettiğinizi düşünerek.)
3. Çözümünüz şu anda uyguladığımız sistem. Yanlış kod ve miktar yazımı, iade edilenin geri çekilmesinde yaşanan sıkıntılar, kullanılmayan malzemenin iade edilmemesi, sanal depodan siparişe aktarılırken ofisin yaptığı hatalar birikmelere sebep olmakta.
4. Çözümünüz olması gereken diye düşünüyorum. Ancak şartlar buna müsaade etmiyor. Şöyle ki Bakım 24 saat, Depo 8-16 saat, Ofis 10 saat çalışma düzeninde. Yani teknisyen gece malzeme alıyor depo sabah sanal depoya çıkıyor ofis teknisyenin yazdığı forma göre sanal depodan siparişe aktarıp tyt ile tüketiyor. Bu çözümde üst yönetim ile tekrar değerlendirilmek üzere gündeme alındı.
5. Çözümünüz ise sanırım biraz daha profesyonelleşmekten geçiyor.
Aldığımız kararları sizinle de paylaşayım;
1 Bildirim siparişe ofis tarafından çevriliyor. (yani iş tamamen bittiğinde) Öncelikle
sap sürecine uyum sağlamak adına atölyeye sadece bu işlem için bir bilgisayar yerleştirilecek, teknisyen işe gitmeden önce bildirimi siparişe dönüştürecek.
2 Depo sanal depo yerine malzemeyi sipariş kodunu girerek siparişe gönderecek.(2. level olarak barkod okutarak) Bu kısımda aklımda bir soru var.
-Depo siparişe malzemeyi gönderirken pm'e dahil olmadan bunu
MM üzerinden gerçekleştirebiliyor mu?
İpek Hanım cep telefonu ile yapılan işlem çok uygun görünüyor. Tabii ki detayları mevcuttur ama kabaca bu sistemi teknisyene kullandırsak kod yazarak ya da barkod okutarak siparişe malzeme aktarabilir mi? Depo sanal depoya, teknisyen sanal depodan siparişe gibi...
Cep telefonunun avantajı teknisyenlerin terminal kullanma ihtimalinin olmaması.
Uzun oldu biraz ama başkaları da faydalanır belki diyerek kısa kesmemeyi tercih ettim.
Tekrar teşekkürler.