TCODE Üretim Versiyonlarında Toplu Değişiklik Nasıl Yapılır?

Övünç DİNÇ

Çözüm Ekibi
Kayıtlı Üye
Web Sitesi
sapforo.com
Kullandığınız SAP Modülleri
  1. SAP MM
  2. SAP PP
  3. SAP FI
  4. SAP QM
Katılım Bölgesi
  1. İzmir
Üretim Versiyonları Toplu Değişiklik (Loj.>Üret.>A. Veriler>Üret. Versiyon.)

SAP Sisteminde bitmiş ürün (FERT) grubunda yer alan bir malzeme için birden fazla ürün ağacına sahip olabilirsiniz. Bu ürün koduna ait alternatif reçeteleriniz dönemsel olarak, içersinde yer alan meteryallere göre değişilik gösterebilir.

Bitmiş ürünün hangi reçeteye göre üretileceği içerisinde yer alan alternatif ürün ağacı etkinliklerine göre planlanır. Bu doğrultuda birden fazla reçete etkinliği aktif bırakabilir yada sadece aktif olanları etkinleştirebilirsiniz.

Birden fazla reçeteye sahip bir ürün ağacı yapısı için üretim siparişi açmanız gerektiğinde kullanıcılar versiyon bakımları ve seçili versiyon etkinlikleri ile karşılaşır. Teyit girişi yapılacak ürünün için açılacak sipariş hangi alternatif ürün ağacı ile oluşturulmuşsa versiyonu buna göre yapılandırılmalıdır.

Bu konumuzda üretim versiyonları için toplu değişiklik gereksinimlerinde neler yapmamız gerekiyor bunları özetlemeye çalışacağız.

TCode: C223 - Üretim Versiyonları Toplu Değişiklik (Loj.>Üret.>A. Veriler>Üret. Versiyon.

Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi ilgili malzeme için üretim yeri ve malzeme numaralarını C223 ekranında giriş yaparak ekranımızı ürütüyoruz.

Versiyon-Bakım.png

İlgili bitmiş ürün koduna ait versiyon bakımı yapılacak alternatifli ürün ağaçları karşımıza geliyor.

Versiyon-Bakım-2.png

Versiyon-Bakım-3.png

MM02 ekranında gerçekleştirdiğiniz MIP4 bakımını hızlı bir şekilde bu alandan tüm alternative reçeteler için uygulayabilirsiniz.

Versiyon-Bakım-4-MM02.png