ÇÖZÜLDÜ Varyant oluşturma

lanu27

Kayıtlı Üye
Kullandığınız SAP Modülleri
  1. SAP MM
  2. SAP PP
  3. SAP CO
  4. SAP FI
  5. SAP SD
  6. SAP HR
  7. SAP QM
Katılım Bölgesi
  1. Gaziantep
Merhabalar;

herhangi bir rapor ekranı için varyant nasıl oluşturabilirim.

CEMOKA

Çözüm Ekibi
Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP CO
  3. SAP FI
  4. SAP SD
  5. SAP ABAP
Katılım Bölgesi
  1. İstanbul
Merhaba Hakarsu,

Tüm Alv raporlamlarda Varyantlar, kullanıcıya özgü veya genel şeklinde oluşturulabiliyor. Kullanıcıya özgü ise sadece o kullanıcı görüyor, kullanıyor gibi.

Hakarsu

Kayıtlı Üye
  1. SAP FI
  2. SAP SD
Katılım Bölgesi
  1. İstanbul
Merhaba Hakarsu,

Tüm Alv raporlamlarda Varyantlar, kullanıcıya özgü veya genel şeklinde oluşturulabiliyor. Kullanıcıya özgü ise sadece o kullanıcı görüyor, kullanıyor gibi.
Varyant seçimlerini yaptıktan sonra nasıl kaydetmeliyim ki sadece bana özgü olsun? Bu ayrıntıyı sormuştum aslında

CEMOKA

Çözüm Ekibi
Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP CO
  3. SAP FI
  4. SAP SD
  5. SAP ABAP
Katılım Bölgesi
  1. İstanbul
Varyant seçimlerini yaptıktan sonra nasıl kaydetmeliyim ki sadece bana özgü olsun? Bu ayrıntıyı sormuştum aslında
Merhaba Hakarsu,

Raporlamada İki türlü varyant var. Biri raporu çalıştırmadan önceki parametrelerin saklandığı varyant. Diğeri ise bizim çok kullandığımız, raporda görünen sütunların bize göre değiştirildiği görüntüü varyantı. Rapor varyantı için raporu çalıştırmadın önce Kaydet butonuna bastığında seçim ekranı gelir fakat kullanıcı bazında bir düzenleme yapılmamaktadır. Benim asıl, olur diye söylediğim şey görüntü varyantıdır. Onun için raporu çalıştırdıktan sonra Aşağıdaki Düzeni Sakla butonuna bastığımızda aşağıdaki gibi görüntü varyantını sakladığımız ekran geliyor, orada sadece kendi kullanıcımızı seçebiliyoruz.

1638963925376.png

1638964411264.png

Hakarsu

Kayıtlı Üye
  1. SAP FI
  2. SAP SD
Katılım Bölgesi
  1. İstanbul
Merhaba Hakarsu,

Raporlamada İki türlü varyant var. Biri raporu çalıştırmadan önceki parametrelerin saklandığı varyant. Diğeri ise bizim çok kullandığımız, raporda görünen sütunların bize göre değiştirildiği görüntüü varyantı. Rapor varyantı için raporu çalıştırmadın önce Kaydet butonuna bastığında seçim ekranı gelir fakat kullanıcı bazında bir düzenleme yapılmamaktadır. Benim asıl, olur diye söylediğim şey görüntü varyantıdır. Onun için raporu çalıştırdıktan sonra Aşağıdaki Düzeni Sakla butonuna bastığımızda aşağıdaki gibi görüntü varyantını sakladığımız ekran geliyor, orada sadece kendi kullanıcımızı seçebiliyoruz.

Ekli dosyayı görüntüle 17170

Ekli dosyayı görüntüle 17171
Bu anlattıklarınızı kullanıyorum. Çok teşekkür ederim. Rapor varyantı kaydederken kullanıcıya özgü düzenleme yapılamaması üzdü..

CEMOKA

Çözüm Ekibi
Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP CO
  3. SAP FI
  4. SAP SD
  5. SAP ABAP
Katılım Bölgesi
  1. İstanbul
Merhaba Hakarsu,

Yine anlatamadım sanırım, Bizim konuştuğumuz eğer Raporu çalıştırmadan önceki, çalıştırma kriterlerini belirlediğiniz seçim ekranına ait varyant ise, bunun yöntemleri basit, Bazı sistem raporlarında (fbl3n gibi) Raporu oluşturan veya değiştiren bazında seçim varyantlarını listeleyebiliyorsa da genelde seçim varyantlarını kullanıcı kendi ad soyadını belirtir harflerle kaydediyor böylece karışmıyor. Yani 1_Mizan_CB gibi tanımlamalar yapıp kendime ait ön seçim kriterleri ile çağırabiliyorum. Sonrasında ise raporu yürüttüğünüzde gelen düzeneğin konfigrasyonu için varyant diyorsanız zaten gösterdiğim gibi istediğiniz gibi yapabiliyorsunuz, Kısaca ortada sizi üzecek bir durum yok gibi aslında.

Hakarsu

Kayıtlı Üye
  1. SAP FI
  2. SAP SD
Katılım Bölgesi
  1. İstanbul
Merhaba Hakarsu,

Yine anlatamadım sanırım, Bizim konuştuğumuz eğer Raporu çalıştırmadan önceki, çalıştırma kriterlerini belirlediğiniz seçim ekranına ait varyant ise, bunun yöntemleri basit, Bazı sistem raporlarında (fbl3n gibi) Raporu oluşturan veya değiştiren bazında seçim varyantlarını listeleyebiliyorsa da genelde seçim varyantlarını kullanıcı kendi ad soyadını belirtir harflerle kaydediyor böylece karışmıyor. Yani 1_Mizan_CB gibi tanımlamalar yapıp kendime ait ön seçim kriterleri ile çağırabiliyorum. Sonrasında ise raporu yürüttüğünüzde gelen düzeneğin konfigrasyonu için varyant diyorsanız zaten gösterdiğim gibi istediğiniz gibi yapabiliyorsunuz, Kısaca ortada sizi üzecek bir durum yok gibi aslında.
Çok teşekkür ederim

Huseyn

Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP CO
  3. SAP FI
  4. SAP SD
  5. SAP HR
  6. SAP ABAP
Katılım Bölgesi
  1. İstanbul
Merhaba,

FB60 işlem kodunda giriş varyantındaki düzenlemeyi (örneğin sipariş alanını sürekli olarak öne çekme) nasıl yapabiliriz.

Ekli dosyalar

• FB60.JPG
    FB60.JPG
    270.1 KB · Görüntüleme: 193

CEMOKA

Çözüm Ekibi
Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP CO
  3. SAP FI
  4. SAP SD
  5. SAP ABAP
Katılım Bölgesi
  1. İstanbul
İş örnekleri oluşturuluyor, böylece istediğiniz alanlar ön planda oluyor. bunun için it sorumlunuzdan yardım almanız gerekebilir. Oluşturduğunuz varyantlar ile yapabilirsiniz.

AbrahamTheV

Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP SD
Katılım Bölgesi
  1. İstanbul
Merhaba. Rapor çalıştırmadan önce varyant oluşturucam ama sadece kendi kullanıcıma özel varyant oluşturabilir miyim? Kimsenin varyasyonu bozmadan..
Varyantı saklarken altta kullanıcıya özgü tiki olmalı. Böylece sadece sizin kullanıcınızda görünür. Başkasının varyantını getirip başka isimle kaydedebilirsiniz de.