ÇÖZÜLDÜ Yardım

fred

Kayıtlı Üye
Kullandığınız SAP Modülleri
  1. SAP MM
  2. SAP PP
  3. SAP FI
  4. SAP SD
  5. SAP WM
Merhaba,
Sap Sd Modülünde Müşteri siparişi yaratıp fatura keserken Faturaya Reklam fonu gibi bir bedel gelsin veya gelmesin diye bir ayarlama nasıl yapılıyor yardımcı olabilir misiniz.
Müşteri ve malzeme kartlarının vergi tanımlamaları yapılmıştır
Ekran görüntüsü aşağıdaki gibidir

1546957717175.png

CEMOKA

Çözüm Ekibi
Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP CO
  3. SAP FI
  4. SAP SD
  5. SAP ABAP
Katılım Bölgesi
  1. İstanbul
Satış Siparişinde malzeme için gelen koşullar
Aşağıdaki örnek sipariş kalemindeki gibi görebileceğiniz gibi Analiz butonuna bastığımızda aşağıdaki analiz fiyatlandırma
ekranı gelir. Benim örneğimdeki hesaplama şemamın ismi ZVAA24 müş.

1546971859068.png

1546972030323.png

Sonra SPRO işlem kodu ile uyarlama ekranına gidiyoruz. Satış dağıtım - Temel İşlevler - Fiyatlandırma - Fiyatlandırma denetimi adımı altında Hesaplama şemaları tanımla ve tayin et bölümüne giriyoruz. Gelen ekranda ise birinci adımdaki " Maliyet hesaplama şemasının bakımını yap" adımına tıklıyoruz.

1546972221712.png
1546972529475.png

Hesaplama şemalarından ilgili olanı seçip sol taraftaki Denetim yazısına çift tıklıyoruz.
1546973101876.png

Hesaplama şemasının erişim sıraları aşağıdaki şekilde tasarlanmış. Burada hangi alanlar zorunlu, hangi alanlar önce veya sonra veya neye göre hesaplamalar yapılmış bu bölümde ayarlamaları yapılmıştır.

1546973203197.png

Eğer sizin faturadaki Reklam fonu gibi alanların değiştirilebilir olmasını istiyorsanız, zorunlu kutucuğunu tıklamayıp boş bırakıp giriş yaparken alanı silip değiştirebilirsiniz.

fiyat koşulu ile ilgili başka işlemler yapmak istiyorsanız VOFM işlem kodu ile ulaştığımız "Koşul/formül konfigürasyonu" menüsünde Koşullar bölümünden yapabilirsiniz.

fred

Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP PP
  3. SAP FI
  4. SAP SD
  5. SAP WM
Satış Siparişinde malzeme için gelen koşullar
Aşağıdaki örnek sipariş kalemindeki gibi görebileceğiniz gibi Analiz butonuna bastığımızda aşağıdaki analiz fiyatlandırma
ekranı gelir. Benim örneğimdeki hesaplama şemamın ismi ZVAA24 müş.

Ekli dosyayı görüntüle 7712

Ekli dosyayı görüntüle 7713

Sonra SPRO işlem kodu ile uyarlama ekranına gidiyoruz. Satış dağıtım - Temel İşlevler - Fiyatlandırma - Fiyatlandırma denetimi adımı altında Hesaplama şemaları tanımla ve tayin et bölümüne giriyoruz. Gelen ekranda ise birinci adımdaki " Maliyet hesaplama şemasının bakımını yap" adımına tıklıyoruz.

Ekli dosyayı görüntüle 7714 Ekli dosyayı görüntüle 7715

Hesaplama şemalarından ilgili olanı seçip sol taraftaki Denetim yazısına çift tıklıyoruz.
Ekli dosyayı görüntüle 7716

Hesaplama şemasının erişim sıraları aşağıdaki şekilde tasarlanmış. Burada hangi alanlar zorunlu, hangi alanlar önce veya sonra veya neye göre hesaplamalar yapılmış bu bölümde ayarlamaları yapılmıştır.

Ekli dosyayı görüntüle 7717

Eğer sizin faturadaki Reklam fonu gibi alanların değiştirilebilir olmasını istiyorsanız, zorunlu kutucuğunu tıklamayıp boş bırakıp giriş yaparken alanı silip değiştirebilirsiniz.

fiyat koşulu ile ilgili başka işlemler yapmak istiyorsanız VOFM işlem kodu ile ulaştığımız "Koşul/formül konfigürasyonu" menüsünde Koşullar bölümünden yapabilirsiniz.
Üstad verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim
Uyarlama ile ilgili olduğunu tahmin etmiştim fakat Spro için yetki kısıtlamasına takıldım emeğinize sağlık

CEMOKA

Çözüm Ekibi
Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP CO
  3. SAP FI
  4. SAP SD
  5. SAP ABAP
Katılım Bölgesi
  1. İstanbul
Sorun değil, elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz zaten. Fakat bu tür işlemlerin çoğu uyarlama yetkisi sahibi arkadaşların müdahalesi ile olabilecek şeyler. Konu ile ilgili aslında daha detaylı işlemlerde yapılabiliyor fakat sizin ihtiyacınıza yönelik anlatmaya çalıştım. Dilerim size veya benzer ihtiyaçta bir kullanıcıya faydası dokunur. Kolay gelsin der, iyi çalışmalar dilerim.

fred

Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP PP
  3. SAP FI
  4. SAP SD
  5. SAP WM
Sorun değil, elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz zaten. Fakat bu tür işlemlerin çoğu uyarlama yetkisi sahibi arkadaşların müdahalesi ile olabilecek şeyler. Konu ile ilgili aslında daha detaylı işlemlerde yapılabiliyor fakat sizin ihtiyacınıza yönelik anlatmaya çalıştım. Dilerim size veya benzer ihtiyaçta bir kullanıcıya faydası dokunur. Kolay gelsin der, iyi çalışmalar dilerim.
Üstad: Aslında soruyu biraz yanlış sordum bazı müşterilere reklam fonu kesilirken bazılarına kesilmiyor siparişe reklam fonu gelsin fakat belirli müşteriye tutar gelsin belirli müşteriye 0 tutar gelsin şeklinde ayarlama yapabilir miyiz

1547044421334.png

CEMOKA

Çözüm Ekibi
Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP CO
  3. SAP FI
  4. SAP SD
  5. SAP ABAP
Katılım Bölgesi
  1. İstanbul
Tabii ki yapabilirsiniz. Benzer bir talep bizim Elektrik satışı yapan organizasyonumuzdan geldi, TRT payı bazı müşteri grupları için boş veya hesaplanmış gelmeli dendi.

Aşağıdaki iki ayrı faturada görebileceğin gibi TRT payı birinde % 2 olarak gelmiş ve hesaplama yapılmış diğerinde ise 0 gelmiş.

1547056282269.png
1547056289259.png

Uyarlamada erişim sıraları bakımın yap adımı ile ZTRT koşulunun bağlı olduğu ZEEF koşulu altında erişim sıralarını tanımlanıyor.

1547057950218.png
1547057962004.png

ZEEF koşul türü için tanımlanmış erişim sıraları aşağıdaki şekilde oluşturulmuş

1547058308447.png

1547058651218.png

Sonrasında VK11 de ZTRT koşulu için oluşturduğumuz erişim sıralarına göre değer giriyoruz.

1547058735267.png

Bizim koşulumuzda Fiyat grubu alanına göre değer giriyoruz, siz burda Müşteri veya başka bir alanı da kullanabilirsiniz.

1547058922169.png

Ama tabii ki SPRO yani uyarlama adımını veya ilgili tablolarını kullanmak için yetkiniz olması gerekecek.

fred

Kayıtlı Üye
  1. SAP MM
  2. SAP PP
  3. SAP FI
  4. SAP SD
  5. SAP WM
Tabii ki yapabilirsiniz. Benzer bir talep bizim Elektrik satışı yapan organizasyonumuzdan geldi, TRT payı bazı müşteri grupları için boş veya hesaplanmış gelmeli dendi.

Aşağıdaki iki ayrı faturada görebileceğin gibi TRT payı birinde % 2 olarak gelmiş ve hesaplama yapılmış diğerinde ise 0 gelmiş.

Ekli dosyayı görüntüle 7720 Ekli dosyayı görüntüle 7721

Uyarlamada erişim sıraları bakımın yap adımı ile ZTRT koşulunun bağlı olduğu ZEEF koşulu altında erişim sıralarını tanımlanıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 7724 Ekli dosyayı görüntüle 7725

ZEEF koşul türü için tanımlanmış erişim sıraları aşağıdaki şekilde oluşturulmuş

Ekli dosyayı görüntüle 7726

Ekli dosyayı görüntüle 7727

Sonrasında VK11 de ZTRT koşulu için oluşturduğumuz erişim sıralarına göre değer giriyoruz.

Ekli dosyayı görüntüle 7729

Bizim koşulumuzda Fiyat grubu alanına göre değer giriyoruz, siz burda Müşteri veya başka bir alanı da kullanabilirsiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 7730

Ama tabii ki SPRO yani uyarlama adımını veya ilgili tablolarını kullanmak için yetkiniz olması gerekecek.
Tamamdır bilgi için çok teşekkür ederim.
Yarın yetki problemini çözüp kontrol edeceğim iyi akşamlar.