Üstad verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederimSatış Siparişinde malzeme için gelen koşullar
Aşağıdaki örnek sipariş kalemindeki gibi görebileceğiniz gibi Analiz butonuna bastığımızda aşağıdaki analiz fiyatlandırma
ekranı gelir. Benim örneğimdeki hesaplama şemamın ismi ZVAA24 müş.
Ekli dosyayı görüntüle 7712
Ekli dosyayı görüntüle 7713
Sonra SPRO işlem kodu ile uyarlama ekranına gidiyoruz. Satış dağıtım - Temel İşlevler - Fiyatlandırma - Fiyatlandırma denetimi adımı altında Hesaplama şemaları tanımla ve tayin et bölümüne giriyoruz. Gelen ekranda ise birinci adımdaki " Maliyet hesaplama şemasının bakımını yap" adımına tıklıyoruz.
Ekli dosyayı görüntüle 7714 Ekli dosyayı görüntüle 7715
Hesaplama şemalarından ilgili olanı seçip sol taraftaki Denetim yazısına çift tıklıyoruz.
Ekli dosyayı görüntüle 7716
Hesaplama şemasının erişim sıraları aşağıdaki şekilde tasarlanmış. Burada hangi alanlar zorunlu, hangi alanlar önce veya sonra veya neye göre hesaplamalar yapılmış bu bölümde ayarlamaları yapılmıştır.
Ekli dosyayı görüntüle 7717
Eğer sizin faturadaki Reklam fonu gibi alanların değiştirilebilir olmasını istiyorsanız, zorunlu kutucuğunu tıklamayıp boş bırakıp giriş yaparken alanı silip değiştirebilirsiniz.
fiyat koşulu ile ilgili başka işlemler yapmak istiyorsanız VOFM işlem kodu ile ulaştığımız "Koşul/formül konfigürasyonu" menüsünde Koşullar bölümünden yapabilirsiniz.
Üstad: Aslında soruyu biraz yanlış sordum bazı müşterilere reklam fonu kesilirken bazılarına kesilmiyor siparişe reklam fonu gelsin fakat belirli müşteriye tutar gelsin belirli müşteriye 0 tutar gelsin şeklinde ayarlama yapabilir miyizSorun değil, elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz zaten. Fakat bu tür işlemlerin çoğu uyarlama yetkisi sahibi arkadaşların müdahalesi ile olabilecek şeyler. Konu ile ilgili aslında daha detaylı işlemlerde yapılabiliyor fakat sizin ihtiyacınıza yönelik anlatmaya çalıştım. Dilerim size veya benzer ihtiyaçta bir kullanıcıya faydası dokunur. Kolay gelsin der, iyi çalışmalar dilerim.
Tamamdır bilgi için çok teşekkür ederim.Tabii ki yapabilirsiniz. Benzer bir talep bizim Elektrik satışı yapan organizasyonumuzdan geldi, TRT payı bazı müşteri grupları için boş veya hesaplanmış gelmeli dendi.
Aşağıdaki iki ayrı faturada görebileceğin gibi TRT payı birinde % 2 olarak gelmiş ve hesaplama yapılmış diğerinde ise 0 gelmiş.
Ekli dosyayı görüntüle 7720 Ekli dosyayı görüntüle 7721
Uyarlamada erişim sıraları bakımın yap adımı ile ZTRT koşulunun bağlı olduğu ZEEF koşulu altında erişim sıralarını tanımlanıyor.
Ekli dosyayı görüntüle 7724 Ekli dosyayı görüntüle 7725
ZEEF koşul türü için tanımlanmış erişim sıraları aşağıdaki şekilde oluşturulmuş
Ekli dosyayı görüntüle 7726
Ekli dosyayı görüntüle 7727
Sonrasında VK11 de ZTRT koşulu için oluşturduğumuz erişim sıralarına göre değer giriyoruz.
Ekli dosyayı görüntüle 7729
Bizim koşulumuzda Fiyat grubu alanına göre değer giriyoruz, siz burda Müşteri veya başka bir alanı da kullanabilirsiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 7730
Ama tabii ki SPRO yani uyarlama adımını veya ilgili tablolarını kullanmak için yetkiniz olması gerekecek.